Itt a második úszó, aki egyetlen vízbeesésért utazott 8000 km-t

shadow

Mi folyik a Saint Vincent-i úszósportban? - kérdezhetjük, sőt ha gonoszok akarnánk lenni, a vízbeesős "rajtot", ami egyébként természetesen kizárást ér, elnevezhetnénk st. vincenti technikának.

Gonoszok persze nem akarunk lenni, de ettől a hír még igaz, hogy a Kis-Antilláknál lévő Saint Vincent és a Grenadine-szigetek színeiben versenyző Cruz Halbich volt a szigetország második sprintere a budapesti vb-n, aki vízbe pottyant, így le sem úszhatta versenyét az 50 méteres gyorsúszáson, amely egyébként az egész úszó világbajnokság legnépesebb száma volt.

Az első ilyen st. vincenti úszó Dillon Gooding volt az 50 méteres pillangóúszás selejtezőjében, a róla készült videót megnézhetitek az előző cikkünkben:

Nyolcezer kilométert utazott, de a rajt előtt vízbe esett az úszó | Hosszabbítás

Vasárnap délelőtt a medencés úszóprogram is kezdetét vette a budapesti vizes világbajnokságon, ahol az ötven pillangón máris érdekes jeleneteket láthatott a hazai közönség. Történt ugyanis, hogy Dillon Gooding, a Kis-Antilláknál lévő Saint Vincent és a Grenadine-szigetek színeiben versenyző 17 éves úszó picit elizgulta a saját futamát, és már a rajtot megelőzően vízbe esett, így nem úszhatta le a távot.

A Saint Vincent és a Grenadine-szigetek úszóinak borzasztó rajtfelkészítése már csak azért is szembetűnő, mert a budapesti a világbajnokságon mind ezidáig őket kettőjüket zárták csak ki rossz rajt miatt.