A snooker OB első felvonása

shadow

Hozott néhány meglepetést a snooker Országos Bajnokság első hétvégéje. A legjobb nyolc közé bejutott Solymosi Gábor, akit sokkal inkább a pool színtérről ismerhetünk, valamint az Amerikában élő, itthon szinte ismeretlen Kovács László. Utóbbi lökött egy kerek 60-as breaket, és frame-et sem veszítve tudta le az első három fordulót. Solymosi két döntő frame-es meccset is nyert. Rögtön az első meccsét a ranglista 10. Hámori Balázzsal játszotta, aztán a ranglistán 13. Kiss Balázst, majd a ranglista második, és a végső esélyesek között is számon tartott Vantara Pált győzte le.

Favoritok persze így is maradtak: Fenyvesi Zsolt, a magyar snooker number one-ja (eddigi két meccsén lökött egy 75-ös és egy 67-es breaket), valamint Horváth G. Attila is 4-0-kkal masíroztak be a nyolc közé. Ha ők ketten jutnak be a fináléba, akkor megismétlődik a tavalyi döntő, melyet Attila mindössze 13 évesen játszott le. Jó sansz van erre, de főleg Horváthnak nehéz dolga lehet. Előbb a ranglista 6. helyén álló Babecz Balázst kell legyőznie, majd vagy Solymosit, vagy a ranglista 7. Vass Norbertet. Ha Attila a következő hétvégén is jól szerepel, akkor megelőzi a ranglistán Vantarát, és feljön a 2. helyre.

Fenyvesi Zsolt az asztalnál.

A felső ágon Fenyvesi negyeddöntős ellenfele a szakág elnöke, Varga Péter lesz, aki az utóbbi hónapokban nem mutatott brilliáns formát. Talán az OB-re tartalékolt? Nem jutott túl a negyeddöntőn a szezon második versenye óta, és most sem ő lesz az esélyes az ötszörös bajnok ellen. A másik felső ági negyeddöntőt a tavalyi OB bronzérmese, Csurgó Balázs játssza Kovács Lászlóval.

Korábban már esett szó arról, hogy mennyire színvonalas teremben rendezik az idei OB-t. Arról is be kell számolni, hogy végre játékvezetők is segítik a játékosokat. Nemrég tartott képzést az európai szövetség elnöke, melyet korábban, vagy akár most is versenyző snookeresek végeztek el, akik közül sokan már vezettek is meccseket a hétvégén. Komoly fejlődésen ment át a snooker az utóbbi hónapokban, és hol van még a vége?!

Selfie az egyik újdonsült játékvezetővel, Palásti Péterrel.