Bajnokok búcsúja

shadow

A hétfői nap igen komoly meglepetéseket hozott az Egyesült Királyság bajnokságán. Kiesett a verseny három korábbi bajnoka, Robertson, Williams, valamint Trump. Közülük ketten, az ausztrál és a walesi kétszeres bajnokok. Mindketten döntő frame-es csatát veszítettek. Williams a honfitárs Daytől, Robbo pedig a 2010-es UK -negyeddöntős Joyce-tól kapott ki 6-5-re.

Pedig Williams jó formában érkezett, hiszen megnyerte az előző tornát. Valamennyire esélyesnek is tűnt, főleg azok után, hogy Selby (lehetséges nyolcaddöntős ellenfele) kiesett. De azért azt ne feledjük, hogy bár kétszeres bajnok, de 2002 óta, azaz 15 éve nem nyert a UK-n.

Robertson az első két meccsén hat százas breaket pörkölt, óriási formában játszott. Lehet, hogy túl nagy volt rajta a nyomás, hiszen a Masteren való részvételért is játszott. Williams legyőzője, Day volt az első számú vetélytársa ezügyben, és a walesi győzelme után kötelező lett volna neki is hoznia a meccsét. Közel járt hozzá, jobban állt egy ideig a döntő frame-ben, de hiába.

Trump veresége is érdekes volt. Csodásan kezdett, semmi jelét nem mutatta annak, hogy az előző meccse után komoly önkritikát gyakorolt, és arról beszélt, hogy vacak formában van. 2-0 után azonban elkezdett rontogatni, és Dott szépen kihasználta az adódó lehetőségeket. 2-2 volt az állás a szünetben, és a szünet után Trump már csak önmaga halovány képe volt. 85% körüli golyóbelökéssel, sima 6-2-vel kapott ki. A skót világbajnok viszont remekelt, de hozzá kell tenni, hogy sok jó lehetőséget kapott (és egyébként adott is).

Kiesett még két korábbi döntős is: Marco Fu ellen egy 100-on kívüli kínai, Lyu Haotian győzött 6-4-re, Liang pedig Maguire-től kapott ki 6-5-re. Igaz, ha itt a skót esik ki, akkor még egy bajnok búcsúzik...

A szervezők kedden is délutánra tették az igazán izgalmas párosításokat. O'Sullivan ellenfele Michael White, Higgins pedig Yan Bingtaóval játszik. A King - Brecel és a Gould - Vafaei meccsek sajnos nem is kerülnek kamerák elé.