Bemikrofonozva

shadow

Februárban rendezik a Shoot Out elnevezésű versenyt, ahol egyetlen frame-et kell nyerni a továbbjutáshoz. Két érdekessége lesz a tornának, az egyik már régóta ismert, és nem kis felháborodást keltett: pontszerző lesz az esemény. A másik újításról nemrég érkezett a hír: a játékosok mikrofont fognak viselni, ami korábban még sosem fordult elő snooker versenyen.

A Shoot Out pontszerzővé tétele nemcsak azért okozott felhördülést a profi világban, mert egyetlen frame-es meccseket játszanak, tehát szinte szerencsejátéknak minősül, hanem azért is, mert még shot clockot is alkalmaznak, ami úgy működik, hogy a mérkőzések első öt percében 15 másodperc lesz a lökésekre, ezt követően pedig mindössze 10 másodperc. Nem véletlen, hogy olyanok szoktak győzni ezen a versenyen, akik máshol nemigen halmozzák a sikereket.

Február 23 és 26 között rendezik a versenyt, melynek a finn Robin Hull a címvédője. Addig is lesz egy Masters, majd gyors egymásutánban következik a German Masters, a World Grand Prix és a Welsh Open. Hogy mit várhatunk 2017 első két hónapjától? Lehet, hogy a szezon első felét uraló játékosok, azaz Selby, Higgins, Trump, O'Sullivan és Ding folytatják ott, ahol abbahagyták, de az is könnyen megeshet, hogy az eddig visszafogottabb teljesítményt nyújtó Robertson, valamint a "friss" apa Murphy magára talál, és lassan Bingham részéről is kinéz valami. Tippelni mindig lehet, még ha nincs is sok értelme. Szerintem az utóbbi trió közül valaki elviszi a Masters trófeáját. És szerintetek?