Brecel feldolgozta a Crucible kudarcát

shadow

Luca Brecel a snooker világbajnokságok történetének egyik legnagyobb fordítását szenvedte el áprilisban, de már túl van a csalódáson, és a lehető legjobban indította az új szezont.

A belga sztár remek játékkal 7-1-es vezetésre tett szert a Crucible-ben Marco Fu ellen, de a hongkongi játékos megnyert kilenc frame-et a következő 11-ből, és ezzel 10-9-re legyőzte Brecelt. A vereség ellenére a ranglista 27. helyezettje igyekszik a pozitívumokra koncentrálni a sheffieldi szerepléséből.

"Nagyon nehéz volt elviselni ezt a vereséget. Ettől függetlenül elég gyorsan fel tudtam dolgozni" - mondta a 2016-os German Masters döntőse. "Jól aludtam aznap éjszaka, és másnapra teljesen rendben voltam. Azt hiszem, segített, hogy nem követtem el sok hibát a mérkőzés második szakaszában. Marco egyszerűen remekül játszott, ő egy ilyen szintű klasszis, aki képes erre is. Én az első szakaszban snookereztem jól, és elégedett vagyok a játékommal."

Brecel pozitív hozzáállásának eredménye máris látható, hiszen az elmúlt napokban lejátszották a selejtezőket az új szezon első két pontszerző versenyére, és a 22 éves belga mindkét mérkőzését megnyerte. A Riga Mastersre Shaun Murphy 4-2-es legyőzésével kvalifikált, majd a China Championshipre is kijutott, miután 5-2-vel elintézte Sean O'Sullivant.

"Sosem könnyű Shaun ellen játszani, hiszen ő egy nagyszerű snookeres, így hát mindig nehéz csatára számíthatok ellene. Ennek ellenére nagyon jó a mérlegem vele szemben (4-3, az utóbbi négy meccsükből hármat a belga nyert), és az egyik legjobb meccsemet éppen vele játszottam, amikor legyőztem a tavalyi Észak-Ír Openen 4-0-ra. Ez a siker hatalmas önbizalmat adott nekem.

Nem tudtam a legjobb formámat nyújtani a selejtezős meccseken, de megnyertem mindkettőt, ennél többet nem is kívánhattam volna. Két hetem van még a Riga előtti készülésre, most tehát kemény munka következik."

Brecelnek sűrű nyara lesz, hiszen Jeff Jacobs oldalán elindul a Wuxiban rendezendő júliusi Világkupán is, természetesen Belgium színeiben.

"Igen nehéz megnyerni ezt a versenyt, mert roppant erősek az ellenfelek. A skótok, az angolok és a kínaiak is kemény csapatot hoznak. A legutóbb azért eljutottunk a negyeddöntőig, ami most is szép eredmény volna. Ez egy jó cél számunkra. 

A csapatversenyen teljesen más hozzáállásra van szükség, mint az egyéni versenyek során. A Világkupa egy különleges esemény, és szeretném kiélvezni minden egyes percét."

Forrás: worldsnooker.com