Csupa klasszis a berlini elődöntőkben

shadow

Xiao Guadong a hét vesztese. A kínai snookeres remek formában játszott a German Mastersen, és Selby majd Liang legyőzésével jutott el a negyeddöntőig. Ahol 4-0-ra vezetett Dott ellen. A 2006-os világbajnok a szünet után szépített, de a következő frame-ben a kínai 62-es breaket lökött. Így sem tudta azonban behúzni az utolsó még szükséges frame-et, és végül 5-4-re kikapott. Úgy, hogy Dott mindössze egyetlen 50 feletti breaket lökött.

Xiao így is jó heteket tudhat maga mögött, hiszen az utóbbi két pontszerzőn egyaránt negyeddöntőt játszott, de most ennél is tovább kellett volna jutnia. Helyette azonban Dott játszik elődöntőt, aki az utóbbi négy évben egyetlen alkalommal jutott el ilyen messzire, két éve éppen Berlinben. Van tehát bőven védeni való pontja, jól jött neki ez a szereplés. A négy között Murphy az ellenfele, aki eddig többnyire legyőzte őt, de a legutóbbi összecsapásuk a skót sikerét hozta. A 2005-ös világbajnok ugyancsak döntő frame-es csatát nyert Day ellen, de ez nem volt annyira drámai csata, végig fej-fej mellett haladtak.

A másik ágon Williams és Trump találkozik, akik közül a walesi világbajnok ezen a héten még nem játszott nagynevű ellenféllel. Trump viszont Dinget győzte le a nyolc között, aki majdnem kiharcolta a döntő frame-et 4-1-es hátrány után, de 5-3 lett a vége egy fordulatos biztonsági csata után. Trump mostanában bemutatott néhány sajátos vereséget, és nem lett volna totálisan meglepő, ha ezt a meccset is elbukja, akár ilyen előnyből is. Williams ellen inkább az egyetlen talpon maradt nem-világbajnok a favorit. Az ő meccsüket 21:15-től közvetíti az Eurosport 1.