Ding simán hazaküldte Trumpot

shadow

A cím egyik része igaz, hiszen Ding valóban nagy különbséggel győzött az International Championship elődöntőjében Trump ellen. A kínai villámgyorsan elhúzott 6-0-ra, és bár október hőse feljött 7-4-re, Ding végül két nagy breakkel lezárta a meccset, és bejutott a döntőbe. Három éve megnyerte már ezt a versenyt, pont akkor, amikor egy szezonon belül öt győzelmet gyűjtött. A Shanghai Masters akkor is meglett neki, mint ahogy idén is. Csak úgy mondom.

A cím másik fele viszont amolyan újságírói közhely, ami még igaz is lehetne, de ezúttal nem állja meg a helyét, minthogy Trump a jövő héten is Kínában fog fellépni, a rekord díjazású, vadonatúj, meghívásos China Championship elnevezésű tornán. Kérdés, hogy nem lesz-e borzalmasan fáradt, hiszen októberben 18 meccset játszott le, ami szerintem nemcsak egyéni csúcs, de jó eséllyel világrekord is lehet. Ezt mondta a mai vereség után:

"Nagyon fáradt voltam ma. Rengeteg mérkőzést játszottam. Mindent megpróbáltam, de nem tudtam koncentrálni, és túlságosan sokat hibáztam. Ding nem játszott kiemelkedően jól, de elég volt, amit nyújtott. Amikor ott hagytam neki az asztalt, akkor nagy breakeket lökött."

Ding tehát döntős, szezonbeli második fináléját fogja játszani vasárnap. A szombatot pihenéssel, gyakorlással töltheti, illetve azzal, amivel csak akarja, mivel Selby és Bingham lesz a főszereplő. Ding és Selby mérkőzése lenne az igazi klassziscsata a döntőben, már csak azért is, mert utóbbi két meccsük a világbajnoki és a sanghaji döntő volt. És lehet, hogy a kínai is Selby sikeréért szurkol, mert Bingham ellen igen pocsék a mérlege: a 2011-es világbajnokság óta nyolcszor találkoztak, és mindegyik meccsüket az angol nyerte. A szeptemberi hatpirosas világbajnokság döntőjében 8-7-re Ding győzött Bingham ellen, de az nem ugyanaz.

Selby és Bingham az utóbbi négy alkalommal felváltva szerezte meg a győzelmet, korábban inkább Selby volt a jobb. Ők is találkoztak szeptemberben Sanghajban, mégpedig az elődöntőben. Selby akkor 6-5-re győzött, de ehhez 3-5-ről kellett fordítania. Jó lenne valami hasonló dráma szombatra is, ha már az első elődöntő olyan sima lett.

Kezdés az Eurosport 1-en 8 órakor, a második szakasz pedig 13:30-kor rajtol.