Dráma, dráma és ... dráma!

shadow

Még hogy a négy nyert frame-ig tartó meccsek nem tudnak izgalmasak lenni! A World Grand Prix szerdai játéknapján két fiatal kínai két legendával találkozott, és mindkét mérkőzés 4-3-mal ért véget. Ronnie O'Sullivan továbbment Yan Bingtao ellen, John Higgins viszont kikapott Xiao Guodongtól.

O'Sullivan egy százas breakkel nyitott, de két 50 felettivel fordított Yan, aki múlt héten töltötte be a 18-at, és máris túl van első pontszerző döntőjén. És máris a legnagyobb kínai játékosok között lehet őt emlegetni, sőt, a kínait nem is feltétlenül kell odatenni... A hivatalos ranglista 27. helyén áll, elképesztő, amit művel, bő másfél szezonnal a háta mögött. O'Sullivan egyenlített, majd még egyszer megtette, és ekkor már 3-3 volt az állás. Csupa félszázas breakkel jutottak el idáig.

A döntő frame leghosszabb gondolkodási idejét a játékvezető használta ki, akinek videós segítség ellenére is komoly nehézséget okozott a fehér golyó visszahelyezése O'Sullivan hibája után. A játékosok pörgették a tempót, és Yan egy nehéz hosszú piros próbálkozás után már nem állt többé asztalhoz az egyébként fordulatos véghajrában.

A másik Legenda - Kína párosításban Higgins 2-1-re vezetett, de aztán neki kellett kiharcolni a döntő frame-et. Xiao decemberben és januárban is játszott egy-egy negyeddöntőt, ezért nem olyan nagy meglepetés, hogy ezen a héten is jól szerepel. Az utolsó négy frame során lökött három ötven feletti breaket, az egyiket a döntő frame-ben. Higgins ezzel búcsúzott, Xiao pedig O'Sullivan ellen folytathatja a negyeddöntőben. Mindezt úgy, hogy az első fordulóban a Masters bajnokát, Allent búcsúztatta. Nem egyszerű a sorsolása.

Stephen Maguire nehezen jutott túl a Shoot Out friss bajnokán, Michael Georgioun, ezt a meccset is a hetedik frame döntötte el. Maguire a negyeddöntőben Shaun Murphy-vel találkozik, aki 4-2-re győzte le Jack Lisowskit.

Csütörtökön már le is játsszák a fent említett párosításokat. De előbb még be kell fejezni a nyolcaddöntőket. Lesz itt egy Mark Selby - Neil Robertson rangadó. A két világbajnok egymás elleni meccseit többnyire Selby nyeri, de az utóbbi két fontos meccsük az ausztrálé lett. Sőt, az Egyesült Királyság Bajnokságának 2015-ös elődöntőjében 6-0-ra kiütötte az angolt, úgyhogy a világelsőnek lesz miért visszavágnia.