Ez már Dott hete!

shadow

Lejátszották a German Masters első elődöntőjét, mely fantasztikus csatát hozott Graeme Dott és Shaun Murphy között. Egy olyan mérkőzés volt ez, melyen minden egyes frame hozott legalább egy 50 feletti breaket. Murphy nagyon közel áll ahhoz, hogy 5-4-re vezessen, de 52-nél pozíción kívül maradt, és Dott ellopta a kilencedik frame-et egy 66-ossal. A döntő frame-ért kiáltó mérkőzés végül nem hozott döntő frame-et, Dott egy nagyszerű 121-essel 6-4-nél lezárta az összecsapást.

Eszméletlen magas volt a színvonal, és még ennél is fontosabb Dott számára, hogy megnyerte ezt a csatát. Azok után, hogy a negyeddöntőben 4-0-s hátrányból fordított Xiao ellen, elmondhatja, hogy fantasztikus hete van, amire nagyon rég nem volt példa. A 2006-os világbajnok ugyanis a 2010-es VB óta nem jutott el pontszerző torna döntőjéig. Elődöntőket is csak elvétve játszott, és már elég rég kiesett a ranglista top 16-ból.

Ráadásul egy olyan ellenfelet győzött le Murphy személyében, akitől rendre ki szokott kapni. A fináléban Williams vagy Trump lesz az ellenfele, akik közül a walesi ellen nem túl jó a mérlege, Trumpot viszont ebben a szezonban simán verte az Egyesült Királyság Bajnokságán és a China Championshipen is.

Közel nyolc év után játszik tehát ismét döntőt az immár negyven éves skót. Nagyon népszerű volt a sikere a berlini arénában, és szívmelengető volt hallgatni, ahogy a meccs szakkommentátora, Ronnie O'Sullivan méltatta a játékát. Ha a döntőben is tud úgy játszani, mint Murphy ellen, akkor nagyon nehéz lesz őt legyőzni. Azt azonban ne feledjük, hogy bár a nyolc között nagy fordítást vitt véghez, de mindössze egyetlen 50 feletti breaket lökött.