Higgins is 30-as lett

shadow

John Higgins mától fogva ötszörös Welsh Open bajnok, és ezzel a verseny rekordere. Egyben megszerezte 30. pontszerző trófeáját, mely az idei szezonban a második volt.

Nagyszerű döntőt játszottak Barry Hawkinsszal, melyet 9-7-re nyert meg a skót szupersztár. Az első szakaszban egyszer sem tudott vezetni, este viszont 6-4-re ellépett. Hawkins nagyszerűen reagált, két százas breakkel kiegyenlített. Aztán megint két skót frame következett, és 8-6-nál már nagyon közelinek látszott a vége. Hawkins megint szépített, de egyenlíteni már nem tudott, 9-7-re győzött Higgins.

Ő maga mondta a finálé után, hogy élete egyik legélvezetesebb döntőjében vett részt. Öt százas break született, ebből Higgins vállalt kettőt, és további öt 50 feletti breaket tett hozzá. Kiválóan játszott, és mivel kettejük közül ő a győztes típus, és nem Hawkins, ezért várható volt, hogy ha szoros a végjáték, akkor az Higginsszé lesz.

Barry Hawkins kijött egy nagyon mély gödörből

A döntő előtt nem sokkal derült ki, hogy Hawkins miért játszott annyira rosszul az egész szezonban. A tavalyi világbajnokság után, egy családi születésnapon (az övén), a testvére depressziós férje véget vetett az életének, és gyakorlatilag Hawkins kezei között halt meg. Ezek után érthető, hogy hónapokig képtelen volt a játékra koncentrálni.

De minden gödörből ki lehet jönni, és úgy tűnik, Hawkins túljutott ezen a tragédián. Kicsit el volt szontyolodva a döntő után, de alapvetően boldog lehet, hiszen talpra állt néhány kifejezetten borzalmas hónap után, melyek során egyetlen negyeddöntőt sem tudott felmutatni. Most lejátszotta pályafutása hetedik döntőjét, és ha el is vesztette, szégyent semmiképp sem vallott. Nem akármilyen teljesítmény ilyen jól reagálni arra, hogy az előző heti World Grand Prix-re nem tudott kvalifikálni, mivel nem volt ott a szezon 32 legjobb játékosa között.