Junior Eb, magyar részsikerrel

shadow

Szófiában zajlik a snooker Európa-bajnokság. Ma kezdődött a felnőttek versenye, az eddigi napokban az utánpótlás számokat rendezték, azaz az U18-as, majd az U21-es tornát. A 18 év alattiak között két magyar indult, a 14 éves Horváth Attila Gergely és a 11 éves Révész Bulcsú. Bulcsú élete első világversenyén vett részt, és rögtön az első mérkőzését megnyerte. A következő kettőt azonban elvesztette, és így egy győzelemmel a csoportja harmadik helyén zárt.

Attila is harmadik lett, szintén egy győzelemmel, és ő sem ment tovább. Neki volt szerencséje egy csoportba kerülni Umut Dikmével, egy 18 éves némettel, aki végül az elődöntőig menetelt. A győzelmet Jackson Page szerezte meg, aki már láthattunk az Eurosport képernyőjén is, hiszen tavaly szabadkártyásként részt vett a Welsh Openen. Mivel walesi. Meg azért is, mert 2016-ban ő győzött az U18-as VB-n. Page egyébként címet védett az U18-as Európa-bajnoki cím begyűjtésével.

Az U18-as versenyek tehát nem hoztak sok sikert a magyaroknak, de máris következett az U21-as verseny. Attilához és Bulcsúhoz csatlakozott Kiss Balázs, tehát itt már három magyar induló volt. Bulcsú ezúttal is nyert egy meccset, de ez kevés volt a továbbjutáshoz. Balázs is egyet húzott be, ő sem vehetett részt a kieséses szakaszban. Attila viszont két győzelmet hozott, és ennek köszönhetően folytathatta a tornát. Pechjére az egyenes kieséses tábla első mérkőzésén rögtön Page-et kapta, aki ellen nem a magyar srác volt a favorit. Attila azonban nagyon szépen küzdött, és 2-2 után 4-2-re kapott ki. Azaz fogott két frame-et, ami mindenképp sikernek mondható.

Ezt a tornát már nem nyerte meg a walesi, két fordulóval később, a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az aranyérem, és ezzel a profi tagság a német Simon Lichtenbergé lett, aki egyetlen szoros meccsét az elődöntőben játszotta. A francia Brian Ochoiski ellen 5-4-gyel jutott be a fináléban - éppen ő győzte le egyébként korábban Page-et.