Lúzer-különdíj

shadow

A hír: Alfie Burden (a snooker-világranglista 65. helyezettje, aki 2016-ban két pontszerző negyeddöntőt játszott, valamint meglökte élete első hivatalos maximumát) 5000 fontos büntetést kapott a WPBSA-től (ez a snooker világszervezete), mert snookermérkőzésekre fogadott. 2006 szeptembere és 2007 novembere között a saját mérkőzéseire (öt alkalommal), de becsületére legyen mondva, hogy nem maga ellen, hanem a saját sikerére tett fel pénzt. Később már csak mások meccseire fogadott, olyan tornákon is, amelyeken ő is részt vett.

Márpedig ezt nem szabad.

A fentiekből jól látszik, és maga az ítélet is kimondja, hogy szó sem volt bundázásról, tehát erkölcsileg nem igazán lehet őt elítélni a tettéért. Csak éppen rendkívül ostoba volt, mert egy igen egyszerűen lenyomozható dolgot csinált. Ráadásul elég ügyetlenül, ugyanis mintegy 25.000 fontnyi fogadást kötött, és közel 3000 fontos mínuszban áll, bár ez nem tartozik a lényeghez.

A WPBSA elnöke, Jason Ferguson elmondta, hogy Burden életre szóló eltiltást kockáztatott, és annak köszönheti, hogy a pénzbírság mellett mindössze hathónapos felfüggesztett büntetést kapott, hogy mindent bevallott, és tökéletesen együttműködött a Fegyelmi Bizottsággal.