Murphy a világelsőségre tör

shadow

Shaun Murphy elhatározta, hogy világelső lesz, és letaszítja a trónról Mark Selbyt. A 2005-ös világbajnok jelenleg a világranglista 5. helyén található, és 19 éves profi pályafutása alatt sosem volt előrébb a 3. pozíciónál. Az uralkodó világbajnok Selby hatalmas előnnyel vezeti a ranglistát, és immár 100. hete áll megszakítás nélkül a csúcson. A hatszoros pontszerző bajnok Murphy azonban eltökélte, hogy megközelíti Selbyt:

"Sosem voltam világelső. Sosem mondhattam el magamról, hogy én vagyok a legjobb a világon. Azt gondolom, hogy óriási élményt adna, ha egyszer én lehetnék a világelső. Ez olyan dolog, amiért érdemes minden nap felkelni az ágyból. Nagyon szeretném letaszítani Markot a trónjáról.

Nem sokan voltak világelsők a snookerben, ha figyelembe vesszük, hogy milyen régóta van hivatalos ranglista. Csodás volna, ha nekem is sikerülne közéjük kerülnöm, ha elmondhatnám magamról, hogy egy bizonyos időszakon keresztül én voltam a sportágam legjobbja a világon. Ha nem érem el a célomat, az nem azért lesz, mert nem próbáltam meg."

Murphy jelenleg a snooker legnagyobb presztízsű meghívásos eseményére készül, a január 15-én rajtoló Mastersre. Az első mérkőzését Barry Hawkins ellen fogja játszani 18-án, szerdán, 20 órás kezdettel. Murphy két éve emelhette először a magasba a Masters trófeáját, miután 10-2-re elgázolta Neil Robertsont a döntőben. Ekkor lépett be a Triple Crown birtokosok elit táborába.

"Mindenképp nagy dolog legyőzni Neilt, de arra hihetetlenül büszke vagyok, hogy ebben a döntőben ennyire meggyőzően játszottam, és végig tudtam dominálni. Nagyon régóta vágytam már arra, hogy meglegyen mindhárom torna trófeája a Triple Crownhoz. Miután megszereztem, egy teher gördült le a vállamról, és innentől fogva már csak az a célom, hogy minél több versenyt nyerjek meg."

Forrás: worldsnooker.com