Óriási meccsekkel nyit a Masters

shadow

Két remek csata várható a 2018-as Masters első napján. 14 órás kezdettel Selby és Williams csap össze, 20 órától pedig Allen és Brecel méri össze a formáját.

Két hatalmas bajnok kezdi tehát a Masterst, akik nemcsak a pontszerző tornákon vitézkedtek, és "nemcsak" többszörös világbajnokok, hanem a Masterst is többször begyűjtötték. Ahogy a VB-n, úgy a Mesterek Tornáján is háromszoros bajnok a jelenlegi világelső, és kétszer nyerte meg mindkettőt a walesiek sokadvirágzását érő balkezes sztárja. A hivatalos világranglistán Selby kilenc hellyel megelőzi vasárnapi ellenfelét, de az idei szezon pontjai alapján Williams csak két hellyel marad el a másik Marktól.

Selby a tavalyi öt pontszerző trófeát hozó parádés szezonja után idén messze nem annyira meggyőző. Megnyerte ugyan az International Championshipet, de emellett csak egyetlen negyeddöntőt tud felmutatni, és néhány kifejezetten kínos vereséget. Williams ezzel szemben hatszor játszott negyeddöntőt, ebből kettőt megnyert, és egy tornagyőzelme neki is van. Ismét feljövőben a volt világelső veterán, nem elképzelhetetlen, hogy megfogja Selbyt.

2017-ben négyszer találkoztak, mind a négy meccs szoros volt. Egy döntőt is játszottak, a China Open finálé Selbyé lett 10-8-cal. A tavalyi Mastersen is találkoztak, ugyanúgy, mint vasárnap, az első fordulóban, 6-5-re Selby győzött. Williams egyetlen sikere a legutóbbi (egyben legrövidebb) meccsükön jött, amikor 5-3-ra legyőzte Selbyt a sanghaji nyolcaddöntőben.

Williams Budapesten

Ezt a mérkőzést az Eurosport Playeren lehet megnézni élőben. Az oddsmesterek erősen valószínűsítik Selby győzelmét, de ez szoros meccs lehet, nem biztos, hogy rossz ötlet Williamsre tenni. Illetve úgy pontosabb a megfogalmazás, hogy ha valaki fogadni akar erre a meccsre, a walesire tegyen. Vagy arra, hogy szoros lesz.

Hasonló módon, Allent sokkal inkább esélyesnek tartják a fogadóirodák, mint Brecelt. Érthető, mert eddigi mindhárom mérkőzésüket az északír nyerte. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy bő két éve nem találkoztak tétmeccsen, és a belga éppen az elmúlt időszakban, leginkább az idei szezonban érte el legjobb eredményeit. Megnyerte a China Championshipet, és elődöntőt játszott a World Openen, valamint a Bajnokok bajnokságán. Az idei pontszámok alapján ő a második legeredményesebb snookeres O'Sullivan mögött.

Allen is játszott idén egy döntőt és egy elődöntőt, neki sincs gyenge éve. Abban is hasonlítanak egymásra, hogy mindketten igen kiszámíthatatlanok - még a nagyon megjósolhatatlan snooker élmezőnyön belül is. Allen óriási küzdő, Brecel pedig sokkal érettebb, megfontoltabb lett az utóbbi időszakban. Ő élete első Mastersén vesz részt, Allen viszont a tizedik alkalommal lesz ott a legfontosabb meghívásos tornán. A meccs győztese valószínűleg O'Sullivannel fog találkozni a negyeddöntőben, aki ugye kétszeres címvédőként érkezik az Ally Pally-be. Az Eurosport 1 élőben közvetíti Allen és Brecel összecsapását.