Robbo villantott Hongkongban

shadow

Már egy ideje beszélhetünk arról, hogy Neil Robertsonnak nem megy a játék. Gyakorlatilag egy éve, de különösen igaz volt ez a 2017-es évére. Egészen mostanáig. Merthogy a hongkongi sztárversenyen legyőzte a világelső Selby-t, a hazai favorit Fut, majd a döntőben (!) O'Sullivant. Ez utóbbi volt a legsimább meccse a Hong Kong Mastersen, 6-3-ra győzött, melyen parádésan játszott, és összesen hat 50 feletti breaket lökött.

Az ausztrál ezzel véget vetett egy éves tornagyőzelemtelenségének, és nem mellékesen kasszírozott 100.000 dollárt. Nem csoda, hogy rendkívül lelkesen nyilatkozott (már csak azért is, mert nem sokan tettek volna pénzt az ő végső sikerére):

"Háromezer néző előtt győztem le a sportág három hatalmas klasszisát. Ez volt életem legnagyszerűbb snookeres élménye.

Az elmúlt szezon nagyon rosszul sikerült az én sztenderdjeimhez mérten. Azt hiszem, ez a gyenge év kellett ahhoz, hogy rájöjjek, mit kell tennem ahhoz, hogy előre tudjak lépni. Ez volt a szezon első nagy versenye, és fantasztikusan sikerült a felkészülésem. Nagyon keményen dolgoztam, és ugyanezt kell tennem a pályafutásom hátralevő részében is. Ugyanilyen agresszíven kell játszanom a továbbiakban. A döntőben nem hagytam, hogy Ronnie diktálja a meccs ritmusát.

Nem fogok megcélozni egyes versenyeket. Csak annyi a dolgom, hogy rengeteget gyakoroljak. Mark Selby óriási inspiráció a számomra. Láttam, hogy mennyire kemény munkát végez. Én általában nem szoktam sokat gyakorolni a tornák alatt. Ezen a héten viszont befektettem egy kis extra munkát, és ennek megmutatkozott az eredménye."

O'Sullivan egy hatalmas elődöntőt nyert meg Trump ellen, a döntő frame-ben már snookerre volt szüksége, innen tudott fordítani és győzni. A finálé már nem sikerült ennyire jól neki, de azért meglökte a torna legnagyobb breakjét, egy 143-ast. Ő ezt mondta:

"Ha a torna előtt valaki azt mondta volna, hogy döntőt fogok itt játszani, azt simán elfogadtam volna. Nem akarok kifogásokat keresni, de az biztos, hogy le kell cserélnem a dákómat. Volt néhány lökés, amit egyszerűen nem tudtam kivitelezni vele, mert már nem érzem a dákót. Az a lényeg, hogy magammal vigyem a hét pozitívumait."

Forrás: worldsnooker.com