Ronnie hasít, Selby és Ding kiesett

shadow

A Welsh Open második fordulója hozott néhány igen meglepő eredményt. A legváratlanabb Selby és Ding kiesése volt, mégpedig azért, mert ők jó formában érkeztek, hiszen mindketten messzire jutottak a múlt heti World Grand Prix-n. Ehhez képest Selby 4-3-ra kikapott Liangtól, Ding pedig 4-1-re Highfieldtől. Nyilván az utóbbi a meglepőbb.

Selby meccséhez hozzá kell tenni, hogy kínai legyőzője egyetlen 50-es breaket sem lökött, ami sokat hozzátesz a világelső kiesésének meglepetésértékéhez. A tavalyi, brutálisan erős szezonja után komoly visszaesésnek minősül, hogy idén "csak" egy versenyt nyert, és további egy elődöntőt és egy negyeddöntőt tud csak felmutatni. Megjegyzem, ezzel is ott áll az idei szezon ranglistájának hatodik helyén...

Elsősorban az a probléma Selby szereplésével, hogy sokszor búcsúzik korán. Ez már az ötödik olyan versenye volt, ahol nem jutott túl a második fordulón. Az a három pontszerző negyeddöntő, így a szezon hajrájába fordulva nem sok tőle. Igaz, a tavalyi éve után nem is volt várható, hogy idén is annyira brillírozzon.

Ding nagyon hasonló szezont fut, mint Selby. Ugyanúgy három negyeddöntője van, bár ő ebből két döntőt is összehozott. És ugyanúgy ötször esett ki legkésőbb a második meccsén.

Selby és Ding mellett Trump is korai búcsút mondott a Welsh Opennek. A verseny tavalyi döntőse a thaiföldi Noppon Saengkham ellen szenvedett 4-1-es vereséget. Lehetséges, hogy ő és Selby egy hosszabb pihenőre vágyott, mivel mindketten kihagyják a jövő heti Gibraltar Opent, és ugyanez igaz lehet Robertsonra is, aki Burnstől kapott ki. Ding viszont nem takarózhat ezzel az érvvel, ő nevezett arra a versenyre.

A nagyobb nevek közül Carter, Maguire és Brecel esett ki még tegnap. Maguire elég peches sorsolást kapott, az első körben Perry, a másodikban Higgins volt az ellenfele. Higgins, a Welsh Open négyszeres bajnokaként remekül játszott az első fordulóban is, és a feljövőben lévő Maguire-t is könnyedén legyőzte.

O'Sullivan első meccse elmaradt, a második körben viszont egy világbajnokot kapott, Dott személyében. Nem okozott neki gondot a skót, úgy győzte le 4-0-ra, hogy Dott kétszer is lökött félszázas breaket. Azért ez nem semmi. O'Sullivan is négyszeres Welsh Open-győztesként érkezett, de a múlt heti győztes döntője után elmondta, hogy nem bánná, ha ezen a héten korán kiesne. Ám ez senkit se tévesszen meg, nem fog ő olyan könnyen kipottyanni. Legalábbis meglepő volna, ha a David Grace, Mike Dunn, Xu Si trióból bárki megakadályozná a negyeddöntőbe jutását.