Ronnie vs Robbo

shadow

Ronnie O'Sullivan már pénteken arról beszélt, hogy milyen nehéz dolga lesz Robertson ellen a döntőben, és jóslata (mármint hogy egymással fognak játszani vasárnap) beteljesült: a Welsh Open fináléjában találkoznak, és ez lesz az első komoly egymás elleni döntőjük.

Érdekes, hogy O'Sullivan csak Robertsont találta igazán komoly ellenfélnek az elődöntők előtt, annak fényében, hogy éppen ő maga méltatta néhány hete Allent, aki az ausztrállal elődöntőzött. Nem is állt rosszul az északír, hiszen 3-0-ra vezethetett volna, de a harmadik frame-ben elkövetett egy hibát. Vitatkozni kezdett a játékvezetővel, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, és innentől fogva visszaesett a játéka. Robertson egyenlített, majd 6-4-re fordított. Íme az eset:

O'Sullivan az eheti legszorosabb meccsét játszotta az elődöntőben Perry ellen, de a Gentleman sem okozott komoly gondot neki: 6-3-ra győzött. Két újabb százas breaket tett hozzá az eddigiekhez, és immár kilencnél tart a héten. Nagyon egyszerű a helyzet: ha a döntőben is úgy játszik, mint az eddigi hat meccsén, akkor győzni fog. Ha az eddigiek 80%-át hozza, valószínűleg akkor is, teljesen mindegy, hogy Robertson mit nyújt.

Ők ketten érdekes módon eddig csak egy döntőben találkoztak, és azt nem igazán lehet komolyan venni, hiszen a 2010-es World Openen csak öt frame-et kellett nyerni a győzelemhez. O'Sullivan 2016-ban még nem kapott ki: a Mastersen megnyerte mind a négy meccsét, a Championship League-ben nyolcat, ezen a héten pedig hatot, tehát már 18-as győzelmi szériában van. A Robertson elleni mérleget is vezeti, 10-6-ra. Legutóbb a tavalyi Masters elődöntőjében találkoztak, akkor viszont simán győzött az ausztrál.

Robertson a 18. pontszerző döntőjét játssza, és a 12. címéért hajt. Idén megnyerte a UK-t és a Champion of Championst, azt a duplát tette tehát zsebre, amit tavaly O'Sullivan. Tudni kell persze, hogy Ronnie idén nem vett részt ezeken... Ő a 40. pontszerző döntőjében a 28. győzelmét szeretné megszerezni. Ha ez összejön, akkor befogja Higginst és Davist, és holtversenyben fognak a második helyen állni, Hendry mögött.

O'Sullivan egyébként Hendry-hez és Davishez hasonlította Robertsont, sőt, egyenesen a Robotzsaruhoz is, arra utalva ezzel, hogy nem látszik rajta semmilyen érzelem a meccsein. Más kérdés, hogy az ausztrál képes néha igen lassan is játszani, és ezzel kihozhatja a sodrából az idegeivel ezen a héten különösen sokat birkózó O'Sullivant.

A Welsh Open döntőjét az Eurosport 1 közvetíti 20 órától.