Sanghaj Ding nélkül

shadow

Alighogy véget ért a Champion of Champions Coventryben (Murphy kissé meglepő győzelmével), máris folytatódik a megállni egyre kevésbé akaró snookercirkusz; ezen a héten a majdnem elmaradt Shanghai Masters kerül a terítékre.

A legfontosabb hír, hogy a hazaiak legnagyobb sztárjuk nélkül maradtak, ugyanis Ding kénytelen volt lemondani a részvételt, szemfertőzésre hivatkozva. Ez a probléma már hetek óta zavarja őt, és jó magyarázat lehet arra, miért esett ki igen korán az utóbbi három tornán.

A torna így nemcsak a legnagyobb hazai sztárt kénytelen nélkülözni, hanem egyúttal a címvédőt is. Sebaj, mert ott van cserébe O’Sullivan és Selby, az utóbbi két pontszerző verseny bajnokai. A világelső már túl is van egy meccsen, 5-2-re győzte le Ian Burnst. Az ötszörös világbajnok szerdán mutatkozik be, Gary Wilson ellen.

Az első nap egyik nagy csatáját Day és Yu Delu meccse hozta. 5-4-re győzött a kínai egy olyan összecsapáson, ahol ő nem lökött ötvenes breaket. És a top 16-ot ostromló Day is csak egyet.

Ismét összejött az International Championship egyik elődöntős párosítása, melyet ezúttal is simán nyert Allen. Másfél hete Daqingban 9-2-re páholta el az elődöntős újonc Yan Bingtaót, ma pedig 5-1-re. A kínai tini egykori Világkupa-győztes partnere, Zhou Yuelong könnyebb ellenfelet kapott Sanderson Lam személyében, és túl is jutott rajta, bár nem simán, 5-4-gyel.

Kedden egy időben fog játszani Selby és Higgins, de persze nem egymással, hanem jóval alacsonyabban rangsorolt ellenlábasokkal, magyar idő szerint reggel 7:30-kor kezdődik majd a közvetítés az Eurosport 1-en. 12:30-tól Brecel játszik Stevens ellen, valamint Carter és Carrington – ezek a meccsek kerültek a bekamerázott asztalokra.