Trump címet védett

shadow

Nem minden nap fordul elő, hogy valaki címet tud védeni a profi snooker világában. Ezért (is) volt különösen nagy dolog, hogy Selby meg tudta nyerni az utóbbi két világbajnokságot. És ezért emelte ki Trump a tegnapi győztes interjújában, hogy remek érzés volt megvédeni a European Masters-elsőségét.

Nekünk, nézőknek pedig remek érzés volt látni és hallani, hogy mennyire szimpatikus, mondhatni szerény módon beszélt a döntő után. Mert ez korábban nem mindig volt rá jellemző. Most viszont elismerte, hogy bizony volt néhány nagyon jókor jött, nagyon szerencsés lökése, és hogy Bingham valamivel jobban játszott, mint ő.

Az utóbbi kijelentés azért túlzás, de azt mindenképp el lehet mondani, hogy nagyon hasonló szinten snookereztek ők ketten a döntőben, és ez a szint igen magas volt. Bingham lökött három százast, és további két 70 feletti breaket, Trump pedig két százast, és további négy 50 felettit hozott össze. 7-7 után lökött kettőt a nagy breakjeiből, tehát remekül koncentrált a végén, és hibátlanul használta ki azt, amikor valóban szerencséje volt. 9-7-re győzött.

Nem volt egyébként nagyon nehéz tornája, Binghamen kívül Allen volt az egyetlen olyan ellenfele, aki jónevű is, és veszélyes is volt rá. Emellett a verseny korai szakaszában sikerült O’Donnell (105. a ranglistán) ellen döntő frame-ben továbbjutnia, 3-1-ről fordítva. Ott nagyon ciki lett volna, ha kiesik, de túlélte azt a meccset.

Trump a tavalyi szezonban éppen a European Masters megnyerésével kezdte el menetelését, amivel a szezon egyik legjobb játékosa lett, a harmadik legtöbb pontot szerezte. Tavaly öt döntőt játszott, és ezekből kettőt megnyert, és bizony képes lehet akár ennél is többet elérni. Biztosak lehetünk benne, hogy az a célja, hogy a tavalyi (idáig legjobb) éve után egy még jobbat produkáljon.

És még egy fontos dolog tegnapról: Binghamet győzte le, aki ellen eddigi mindkét döntőjét elvesztette, és aki ellen szintén elbukta a csodálatos 2015-ös világbajnoki elődöntőt. Szóval egy afféle mumust tudott most maga alá gyűrni.

Bingham sem lehet különösebben csalódott, hiszen legyőzte Lommelben a világelsőt, valamint a helyiek nagyágyúját is. Jót tesz a snookernek, ha van egy jó formában játszó Bingham a mezőnyben, mert nagyon pozitív, nagyon támadó stílusú, ugyanakkor igen kedves, szerethető, kedélyes játékos ő, akinek a játékát mindig élmény nézni.