Trump legnagyobb breakje 9 volt!

shadow

A tegnap véget ért selejtezőmaraton legnagyobb meglepetése Trump rendkívül sima búcsúja volt. A volt világelső 5-0-s vereséget szenvedett a World Open kvalifikációs mérkőzésén Sam Craigie ellen. Trump mindössze 37 pontot szedett össze.

A ranglista harmadik helyezettje elkeserítően rosszul játszott, és 9-es (!) volt a legnagyobb breakje a mérkőzésen. Egy olyan játékostól kapott ki, aki 73 hellyel áll alatta a ranglistán, és aki egyetlen 50 feletti breakre volt képes, egy 66-osra.

Fu komoly fordítást vitt véghez, Sean O’Sullivan ellen 3-1-es hátrányból győzött 5-3-ra. A „másik” O’Sullivan a teljes selejtezősorozatot kihagyta, tehát egyik versenyen sem indul a három közül. Talán a regénye folytatásával kíván inkább foglalkozni…

A World Open selejtezői szerdán értek véget, ez egy „rendes” torna, ahol már az első körben is öt frame-et kell nyerni a továbbjutáshoz. Trump vereségén kívül nem történt más egetverő szenzáció. Korábban, a múlt héten lejátszották az Indian Open és a European Masters selejtezőit is (csupa 4 nyertes meccs). Az indiai versenyre nem utazhat Carter, akit Doherty győzött le, sem Gould, aki az iráni Soheil Vaheditől kapott ki, valamint a tavalyi döntős Wilson sem, akit Boonyarit Keattikun búcsúztatott.

A European Masterst tavaly Bukarestben rendezték, idén viszont Belgiumban, Lommel városában kap helyet. A nagyobb nevek közül Hawkins nem utazhat (ő is a pályafutása alkonyára érő, és új erőre kapó Doherty-től kapott ki), valamint Murphy, Carter és Maguire is idejekorán búcsúzott ettől a versenytől.