Az F1 vezérigazgatója szerint nem mondanak le a csinos lányokról

shadow

A Forma-1 vezetősége - pár nappal azt követően, hogy a profi dartsosokat tömörítő szervezet, a PDC lemondott a kísérőlányok alkalmazásáról - úgy határozott, hogy a jövőben nem lesznek modellek a rajtrácsokon. A sportág vezérigazgatója szerint azonban így sem kell lemondani a csinos lányokról, mivel ez is része az életünknek.

Chase Carey erről egy interjúban beszélt, melyben elmondta, személy szerint nem voltak problémái a rajtrácslányokkal, de szükség volt a szokás megváltoztatására, mivel túlzottan is sok vitát generált a szerepkör.

"Úgy gondolom, a döntésünk azt a hatást váltotta ki, amire számítani is lehetett. Vannak emberek, akik pozitívan fogadták, másokat aggasztanak a történtek. Nem meglepő, hogy sok régi szurkoló a sport részeként tekint erre, amit tiszteletben is tartok" - mondta.

Nem lesznek többé modellek az F1-es versenyek rajtrácsain | Hosszabbítás

Nem alkalmaznak többé női modelleket a Forma-1-es versenyek előtt - jelentette be a sportág kereskedelmi ügyvezető igazgatója, Sean Bratches. Nemrég a profi dartsosokat tömörítő szervezet, a PDC közölte, hogy a jövőben nem alkalmaznak kísérőlányokat a versenyeiken. A Forma-1 vezetősége szerdai közleményében azzal indokolta a döntést, hogy az ún.

"Személy szerint én kedvelem a rajtrácslányokat. De ez a döntés nem értem, hanem a szurkolókért született meg. Sokan hívták fel a figyelmet erre a kérdésre. Amint elkezdtem vizsgálni a problémát, arra jöttem rá, hogy bizonyos szempontból kizsákmányolónak tekintik, vagy olyan jelenségnek, aminek nincs helye a mai világban."

A döntés nemcsak a rajongókat osztotta meg - a felmérések szerint legalább 60%-uk véli úgy, hogy a modelleknek helyük van a rajtrácsokon - de sok rajtrácslány is hangot hangot elégedetlenségének. Carey szerint azonban mást is figyelembe kellett venniük a döntést megelőzően.

"Tisztában vagyok azzal, hogy sok rajtrácslány büszkén csinálta, ami teljesen rendben van. Csak azt tudom mondani: én is kedveltem őket. Viszont amikor ennyi ember azt gondolja, hogy idejétmúlt és nincs helye a sportban, akkor azt tudomásul kell venni" - magyarázta Carey, aki tavaly vette át Bernie Eclestone szerepét a sportág élén azt követően, hogy a Liberty Media lett a kereskedelmi jogok tulajdonosa.

A vezérigazgató szavai alapján azonban úgy tűnik, valamilyen formában mégis a show részei lehetnek a "csinos lányok", bár konkrétan ezt nem részletezte.

"Lesznek továbbra is csinos lányok a versenyeken. Szerintem ez a élet része, egy olyan része, ami különlegessé teszi a sportágunkat. Ez a sport a csillogásról és a misztikumról szól, közben viszont fejlődni is kell. Ma már más témák számítanak érzékenynek, mint 10-12 éve."

Carey azt is hozzátette, a F1 az utóbbi években nem hozta az elvárt show-t, de bízik abban, hogy a Liberty képes lesz növelni a rajongók táborát, és új lendületet adnak majd a sportágnak. Szeretnék ha növekedne a verseny, kevésbé lenne kiszámítható, ugyanakkor több lenne az akció.

via Telegraph