Elhagyta a világbajnokot az ügyvezetője

shadow

A Sky Sports információ szerint már nem Paddy Lowe a Mercedes Formula-1-es csapatának ügyvezető-igazgatója. A szakember a híre szerint a Williamsnél folytatja, ezzel is felgyorsítva Valtteri Bottas átigazolását a világbajnok istállóhoz.

A hírek szerint Lowe felmondási idő nélkül, azonnal hatállyal távozhat és csatlakozhat a grove-i alakulathoz. A Mercedes egyelőre nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Lowe 2013-ban csatlakozott az ezüstnyilakhoz, azóta dolgozott együtt a csapatfőnök Toto Wolffal. A váltás minden bizonnyal arra utal, hogy az eddig a Williamsszel versenyző Valtteri Bottas lesz a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, míg az ő helyére Felipe Massa ül be ismét a Williamsbe annak ellenére, hogy a brazil az év végén egyébként visszavonult.

Loew egyébként éppen a Williamsnél kezdte Formula-1-es karrierjét, még 1987-ben, ahol hat éven át az elektronikai részleg vezetője volt - Nigel Mansellel a volán mögött vb-címet nyert az istállóval. Ezt követően a McLaren-Mercedes csábította el, ahol vele a stábban összesen három egyéni világbajnoki címet nyert a wokingi csapat, 2011-ben ennek is köszönhetően technikai igazgatóvá léptették elő. Két évvel később igazolt át a gyári Mercedeshez, ahol egymás után három konstruktőri vb-cím lett a munkájának jutalma.

2016 végén ült le Toto Wolffal a jövőjéről beszélgetni, és most úgy tűnik, visszatér a gyökereihez, ráadásul a hírek szerint a csapatfőnöki szék lesz az övé.

A zuhanyhíradó szerint Lowe helyét a Ferrari korábbi technikai igazgatója, James Allison veszi át a Mercedesnél.