Kubica "sokkolónak" nevezte, hogy ismét F1-es autót vezetett

shadow

Robert Kubica egynapos teszten vett részt Valenciában a Renault 2012-es autójával, és egyértelművé tette, hogy ismét tudna egy ilyen autót vezetni "korlátok nélkül".

Kubica 2006 és 2010 között versenyzett a Forma-1-ben, mielőtt komoly sérülést szenvedett volna egy raliversenyen. Akkor még félő volt az is, hogy soha többé nem vezethet.

A 32 éves Kubica most sokkal fittebbnek érzi magát, mint amikor befejezte forma-1-es karrierjét.

"Sokat dolgoztam az erőlétemen. Még ilyen jó állapotban nem voltam a legjobb éveimben sem, amikor még az F1-ben versenyeztem. Például most kevesebb a súlyom, mint 2008-ban volt" - mesélte Kubica egy lengyel újságnak adott interjúban.

"Kiderült, hogy egy F1-es autót vezetni nem olyan rémisztő és távoli dolog. mint amilyennek tűnik. El kell ismernem, hogy egy Forma-1-es autót az egyik legkönnyebb vezetni a balesetem után."

"Most jobban alszom, mert tudom, képes vagyok egy F1-es autót vezetnem akadályok nélkül, gyorsan és megbízhatóan."

Kubica "sokkolónak" nevezte az érzést, amikor az első körben rájött mennyire kényelmesen érzi magát az autóban.

"Az első három kör után azt éreztem, mintha ez a kihagyás egy hónap sem lett volna. Magabiztosnak éreztem magam, mintha otthon lettem volna." - tette hozzá Kubica.

A lengyel gyorsan leszögezte, hogy nem szabad túlságosan izgatottnak lennie, és fel kell készülnie egy visszatérésre a Forma-1-be.

"Majd az idő mindent eldönt. Sok dolog történt velem az elmúlt hat évben, sokat változtam. Dolgozni fogok, hogy elérjem a célom. Most még korai bármit is mondani. Két éve kevés esélyt adtak a visszatérésemre, de megcsináltam, és nem is akárhogyan."

"Egy nap egy Forma-1-es autóban megmutatta, mit is szeretek a legjobban és milyen szenvedély van bennem. Sokat adott ez nekem, és nem cserélném el semmivel" - zárta gondolatait Kubica.

via