Rosberg: Ilyet még sosem láttam Hamiltontól

shadow

Az egykori csapattárs, Nico Rosberg aggódik Lewis Hamilton teljesítménye és különösen a testbeszéde miatt, amit korábban még nem látott a négyszeres világbajnoktól.

"Először ezt Silverstone-ban vettem észre rajta. Ez valamilyen hitetlenség vagy hasonló. Természetesen kemény dolog csalódottnak lenni, de ezt tőle valami új. Korábban ezt sosem láttam Lewison" - nyilatkozta a német a Sky Sportsnak a hockenheimi időmérő edzés után, ahol Hamilton a hidraulika hibája miatt a Q2-ben kiesett.

"Ez egy nagy pofon ismét Lewisnak, mert Vettel megint előnyben van, az autója szárnyal, és ő az esélyes a vasárnapi futamon. Nagyon nehéz verseny lesz" - tette hozzá 2016 világbajnoka.

lewis hamilton-hockenheim.jpg Fotó: Europress/AFP

Rosberg a Mercedes műszaki problémájára is kitért, ami szerinte Hamilton hibájának volt köszönhető.

"Nekem úgy tűnt az 1-es kanyarban Lewis hibázott, szélesen kanyarodott, és nagy ütés érte az autót, és ott valami tönkrement."

Természetesen a csapatfőnök, Toto Wolff is megszólalt az ügyben, aki megvédte a brit pilótát.

"Nagyon nehéz meghatározni az okokat és a következményeket. Láttuk, hogy Lewis teljesen a határain vezetett. Majd ráhajtott a rázókövekre és egy hidraulikus szivárgás okozta a vezérlés meghibásodását.

Ausztriában is voltak műszaki gondok, nemcsak a mi autóinkkal, a többieknek is problémáik voltak. Nem tudom most megmondani mi volt itt a gond, az ütés maga, vagy a rázókő dőlésszöge. De nem Lewis vezetési hibája volt " - hangsúlyozta a Mercedes csapatfőnöke.

Lewis Hamilton a Q2-ben feladni kényszerült a időmérő edzést, és így a 14. helyről vág neki a vasárnapi futamnak Hockenheimben.

via és via