Federer is odáig volt a Williams lányok összecsapásáért

shadow

A férfiak világranglistáját jelenleg 36 évesen vezető Roger Federer finoman szólva sem fukarkodott a dicséretekkel a Williams nővérek mérkőzését követően. Serena és Venus a harmadik fordulóban csaptak össze Indian Wellsben.

Az amerikai testvérpár számára ez volt a huszonkilencedik(!) alkalom, amikor egymás ellen léptek pályára tétmeccsen. Ezúttal az idősebbik Williams, Venus nyerte a találkozót két szettben, 6:3 6:4-re.

"Tartósság és dominancia - ezt mutatják mindannyiunk számára." - mondta ennek kapcsán Federer saját harmadik fordulós mérkőzését követően. "Az ő érkezésük ebbe a sportágba masszív volt, nagy hírverés ment körülöttük, de ők túlnőttek a felhajtáson, kijöttek és megsemmisítették azt. Őket már a kezdetektől fogva izgalmas volt követi. És azt hiszem, hogy alig játszottak juniorként, ami még rejtélyesebbé tette őket, mert akkoriban még nem tudhatta az ember, hogy mire is számíthat tőlük."

A svájci legenda arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy éveken keresztül aggódhattunk azért, hogy vajon nem ér-e idejekorán Venus vagy Serena pályafutása, előbb, mint ahogy azt az amerikaiak maguk be szerették volna fejezni. Épp ezért nagy szó Federer szerint, hogy most ismét egymás ellen láthattuk játszani őket.

"Nem lehettünk biztosak abban, hogy addig fognak majd játszani, ameddig mi azt reméltük volna. És most mégis itt vagyunk. Már mindketten elmúltak 35-36 évesek, ehhez képest még mindig a legjobbak között játszanak. Serena most már anyaként, Venus pedig egy sor nehézségen túljutva játszik még mindig." - mondta a világelső, aki szurkol annak, hogy Serena szülőként is sikeresen folytathassak a karrierjét.

Federer szerint, ha Serena úgy döntene, hogy sokat játszik idén, akkor jó eséllyel az ő története lehetne az idei év legnagyobb teniszes sztorija.

"Remélhetőleg [Serena] úgy dönt, hogy sokat fog játszani ebben az évben és élvezni fogja az a visszafelé vezető utat, ami kitudja, hogy milyen magasra visz majd." - tette hozzá a világelső, aki szerint bár nem az számít, hogy mennyire lesz sikeres Serena visszatérése a szülés után, azért csodásnak tartaná, ha most láthatnánk, amint a harminckilencszeres Grand Slam-bajnok amerikai megtenné ezt.

via WTA