A milliomos nagybácsi túl gyengének tartotta Khachanovot, hogy támogassa

shadow

A párizsi Masters tornát megnyerő és a világranglistán a 11. helyen álló Karen Khachanov milliomos nagybátyja, Alexander Zayonts egy francia lapnak adott nyilatkozatban elismerte, hogy unokaöccsét 12 évesen túl gyengén találta, hogy komolyan támogassa a pályafutását.

"Amilkor egy szettet játszottunk és 7-6-ra megvert, akkor azt mondtam neki a végén, hogy sajnálom, de túl gyenge a teniszhez - jegyezte meg Zayonts, aki korábban Anna Chakvetadzével is többször együtt teniszezett még kislány korában. "Amikor Anna 11 éves volt, könnyen legyőztem, de egy évvel később már semmit nem tudtam tenni ellen, olyan gyors és erős volt. Összehasonlítva Karennel, azt mondhatom, hogy ő 12 évesen nem volt elég jó".

"15 évesen újra láttam Karent játszani és akkor megkérdeztem a szüleit, hogy mennyi pénzre van szükségük Karen pályafutása elindításához. Odaadtam nekik. Aprópénz volt és főleg utazásra és az edzésekre kellett, hogy az ITF versenyeken indulni tudjon." 

Az 51 éves üzletember azt is elárulta, hogy később ő bérelte fel edzőnek Vedran Marticsot, aki korábban Goran Ivanisevic mellett dolgozott, és ő kért szabadkártyát a 17 éves Karen számára a szentpétervári és a moszkvai tornára még 2013-ban. Az orosz tehetség élete első ATP versenyén a második fordulóig, majd az orosz fővárosban a negyeddöntőig jutott, ahol Ivo Karlovic állította meg.

Azóta Zayonts komolyabban is segít Khachanovnak, és most már nagy jövőt jósol unokaöccsének.

"Egy csapat vagyunk. A dolgom hogy támogassam, és hiszem még nagy dolgokat érünk el együtt" 

Karen Khanchanov nem léphet pályára a vasárnap kezdődő londoni világbajnokságon, de mivel ő az első számú tartalék, így ha valaki sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, akkor ő is bemutatkozhat a vébén. 

via