Alexander Zverev ötödikként kvalifikálta magát a szezonzáró világbajnokságra

shadow

Alexander Zverev a Sanghaj Masters pénteki játéknapján kvalifikálta magát a szezonzáró világbajnokságra. A német két szettben, 6:4, 6:4 arányban legyőzte Kyle Edmundot, ami azt jelenti, hogy Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic és Juan Martín del Potro után ő az ötödik teniszező, aki kivívta magának a londoni indulás jogát.

"Nagyszerű érzés most már hivatalosan is kijelenteni, hogy megint ott lehetek a vb-n, és, hogy egyike vagyok a világ nyolc legjobb játékosának. Egy olyan elit csoport tagja lettem, melybe mindenki szeretne bekerülni a szezon elején."

Zverev a következő körben a második kiemelt Novak Djokovic ellen lép majd pályára; a cél a döntőbe jutás. A szerb a negyeddöntőben Kevin Andersont győzte le 7:6(1), 6:3 arányban. Djokovic a rekordot jelentő negyedik sanghaji címére hajt, no és persze az év végi világelsőségre.

Eddig egyszer játszottak egymással, a 2017-es római torna döntőjében, melyet a német nyert meg. Tegyük azonban hozzá, hogy az akkori Nole erőnlétben, önbizalomban, stabilitásban is jelentősen elmaradt a mostanitól.

"Az egy másik borítás volt" - mondta Djokovic a római összecsapásukról. "Úgy érzem, akkoriban nem játszottam olyan jól, mint mostanság. Persze nyilván ő is sokat fejlődött, és tartósan megvetette a lábát a topjátékosok között. Szoros meccs lesz az biztos."

Andersonnak az első szett vége felé volt esélye arra, hogy előnybe kerüljön, azonban elpuskázta a lehetőséget, amely után Djokovictól már nem kapott többet. 

Ami pedig Zverevet illeti, ő 4-0-ra módosította az Edmund elleni mérlegét. A német egy break-labdával szembesült, azt hárította, ő maga pedig kettőt is kiharcolt, melyeket ő ki is használt. Ez volt a szezonban a 49. győzelme, ami azt jelenti, hogy most már neki van a legtöbb. A második helyen Dominic Thiem áll 48 sikerrel. 

"Ez sokat jelent nekem, mert szinte csak nagy tornákon indultam az idén. Természetesen nem szeretnék itt megállni, van még hátra bőven ebből az évből. Ott vagyok az elődöntőben, és nem akarok megelégedni ennyivel."

via