AusOpen: a kihívók készen állnak - videók!

shadow

Hamarosan kezdődik az év első Grand Slam-tornája, az Ausztrál Open, amit természetesen már mi is nagyon várunk. Történelmi év elé nézünk, hiszen idén először Wimbledont is mi közvetítjük, így aztán még az eddigieknél is kiemeltebben figyeljük a teniszvilág minden rezdülését.

Mi lehetne annál csalhatatlanabb jele az AusO közeledtének, mint hogy a legnagyobb sztárok mindegyike megérkezik szépen lassan Melbourne-be, és elkezdik az edzéseket a különböző pályákon. Nézzük a kihívókat!

Serena Williams, a női döntő tavalyi vesztese 2. kiemeltként vág neki az év első GS-ének, amelyik egyértelműen egyik kedvenc tornája. Hatszor nyert már itt egyéniben, most is az esélyesek között tarthatjuk számon a 22-szeres GS-bajnokot, aki Steffi Graffal áll a vonatkozó rangsor élén. A szezont nem kezdte jól, Aucklandben Madison Brengle ellen 88 ki nem kényszerített hibát ütve esett ki.

A férfi világelső Andy Murray ötször volt már döntős a "Happy Slam'-en, nyernie még egyszer sem sikerült. Novak Djokovic ellen négyszer vesztett itt finálét, a legelső alkalommal pedig Roger Federertől kapott ki. Most nem csak a végső győzelem, hanem a világelsőség megőrzése érdekében is pályára lép a brit, akinek - amennyiben Djokovic címet véd - legalább az elődöntőig el kell jutnia mindehhez.

Ott van a mezőnyben Rafael Nadal is, aki a hírek szerint ezúttal teljesen egészségesen várja a szezonrajtot. Egyszer, 2009-ben diadalmaskodott itt, Ausztráliában nyerte a legkevesebb GS-ét a 14-ből. Ezúttal kilencedik helyen áll a világranglistán, tavaly az első fordulóban búcsúzott Fernando Verdasco ellen, előtte a negyeddöntő jelentette számára a végállomást. Igazán messzire legutóbb 2014-ben jutott, akkor Stan Wawrinka győzte le a fináléban.

És persze ott van a mezőnyben Roger Federer, aki jelenleg csak 17. a világranglistán, azaz valakinek akár már a harmadik fordulós meccsét is pokolian megnehezítheti a legmagasabb kiemeltek közül. A svájci négyszer nyert Melbourne-ben, utoljára hét éve, 2010-ban ünnepelhetett. Tavaly az elődöntőig menetelt, idén a Hopman-kupával melegített a szezonra.