Ausztrál Open, negyedik nap - Salakblog kibeszélő

shadow

2018 első Grand Slam-tornájára is visszatér a Salakblog kibeszélő, ahol a játéknap legfontosabb történéseit beszélhetitek meg. A cikket a Hosszabbítás címlapja mellett a Salakblog Facebook-oldalán is megtalálhatjátok. 

Ide írhatjátok, amit a meccsek előtt/alatt az aktuális játéknapról gondoltok, mindent, amiről mi esetleg nem írunk, de ti beszélnétek róla, és mindent, ami szerintetek más cikkek alatt könnyen elveszne a kommentek között.

A harmadik nap összefoglalója Szántó Petra tollából:

Táncolni a szakadék szélén | Hosszabbítás

Ahogy azt reméltük, már az Ausztál Open harmadik napján belefutottunk néhány igazi felejthetetlen mérkőzésbe. A fordítások napja volt ez, úgyhogy mielőtt ezeket kiveséznénk, vegyük sorra a sima mérkőzéseket.

A 15 éves Marta Kostyuk lenyűgöző szereplését Kálmán Laci írta meg:

Világranglista 521.-ként a negyedik forduló kapujában | Hosszabbítás

A világranglista 521. helyén álló, mindössze 15 éves Marta Kostyuk elképesztő menetelésben van az Ausztrál Openen. Junior bajnokként szabadkártyát kapott a selejtezőbe, ahonnan felverekedte magát a főtáblára. Ezt követően az első körben 6:2, 6:2 arányban legyőzte a sérüléssel bajlódó Peng Shuait, majd szerdán a másodikban 6:3, 7:5-re megverte a helyiek kedvencét, Olivia Rogowskát is.

Alexandr Dolgopolov kalandja a cipőjével:

Magas, barna férfi felemás cipőben - videó | Hosszabbítás

Alexandr Dolgopolov 49 nyerőt ütve három játszmában, 7:6, 6:3, 6:4 arányban győzte le az előző körben John Isnert búcsúztató Matthew Ebdent. A második szett harmadik játékában az egyik labdamenet közben az ukrán bal lábáról leesett a cipő az alapvonalnál, miközben ő a hálóhoz futott.