Az Eurosport közvetíti a tenisz színe-javát 2017-ben

shadow

Az összes pálya. Az összes meccs. A legjobb elemzők. A legjobb műsorok.

Murray, Djokovic, Kerber, Williams: 2017 lesz az az év, amikor a tenisz legnagyobb csillagai az Eurosporton játszanak.

Az Eurosport, az európai sportrajongók első számú választása régóta a Grand Slam-tenisztornák otthona. Idén először mind a négy versenyt a sportcsatorna közvetíti Európában.

A januárban induló Australian Opennel kezdődően az Eurosport egész évben prémium tartalmakat kínál majd a tenisz szerelmeseinek: 2017-ben a csatorna közel 1000 órányi „csúcsteniszt” közvetít élőben az Eurosport képernyőin és az Eurosport Playeren, bemutatva a Grand Slam-tornák ÖSSZES meccsét az összes pályáról.

Olyan világhírű szakértők osztják majd meg egyedi meglátásaikat, elemzéseiket a meccsekről az év során, mint Mats Wilander, Barbara Schett, Alex Corretja és Patrick Mouratoglou, akik az Eurosport nemzetközi közvetítéseit vezetik majd. A teniszrajongók számára újabb csemege, hogy az idei első Grand Slam-tornán, Melbourne-ben visszatér a képernyőre a karizmatikus teniszcsillag, John McEnroe az Eurosport önjelölt Megmondóembereként.

Boris Becker (Németország), Conchita Martinez (Spanyolország), Mary Pierce (Egyesült Királyság), Henri Leconte (Franciaország) és Marion Bartoli (Franciaország) pedig a helyi szakértelmet biztosítja az Eurosport közvetítései során.

„Az Eurosportnál mindent a rajongókért teszünk. Nagyon élvezzük a lehetőséget, hogy 2017-ben a Grand Slam-közvetítéseinket teljesen új szintre emelhetjük. Eddig példátlan részletességű beszámolót nyújtunk a Grand Slam-tornákról a világ talán legjobb szakértőinek közreműködésével” – mondja Mats Wilander.

"Figyelemre méltó év volt 2016 a tenisz szempontjából, hiszen mind Andy Murray, mind Angelique Kerber tavaly állt először a világranglista élére karrierje során. Az idei év azonban még ennél is izgalmasabb lehet.  Djokovic, Wawrinka és Serena Williams – mindannyian Grand Slam-tornagyőztesek 2016-ban – minden bizonnyal szorosan a nyomukban lesznek, az Eurosport pedig vetélkedésük minden mozzanatát követi majd Melbourne-ben, Párizsban, Wimbledonban és New Yorkban. És akkor még a tenisz olyan csillagait nem is említettük, mint Rafa Nadal vagy Roger Federer” – teszi hozzá Mats Wilander.

„Úgy gondolom, hogy a férfiaknál az idei év újfent Djokovic és Murray párharcáról szólhat, szerintem köztük dőlhet el a világelsőség, de Nadal és Federer is okozhat még meglepetéseket, ha megtalálják régi formájukat. A hölgyeknél nyitottabb a verseny, itt az lehet nagy kérdés, hogy Serena William fel tudja-e annyira szívni magát, hogy begyűjtse karrierje 23-ik Grand Slam-győzelmét, ami abszolút rekord lenne a modern tenisz történetében” – véli Köves Gábor, a magyar Davis-kupa-csapat frissen kinevezett kapitánya, az Eurosport magyarországi szakkomentátora.

Az Eurosport Grand Slam-közvetítéseit a legmagasabb szintű kiegészítő műsorok színesítik majd, biztosítva, hogy minden meccset minden szemszögből láthassanak a nézők.

Az Eurosport televíziós közvetítéseinek zászlóshajója a legendás Mats Wilander és Barbara Schett által vezetett Game, Set & Mats elemző műsor lesz. A Grand Slam-tornák első napjától esténként képernyőre kerülő félórás eseménydús showműsor aprólékosan elemzi az aznapi meccseket, miközben mérlegeli a másnapi legérdekesebb párosítások esélyeit.

A kiterjesztett valóság technológiák használata – mint például a 3D Universe – tovább erősítik a 2017-ben ismét képernyőre kerülő The Coach-ot. A Serena Williams szuperedzője, Patrick Mouratouglou által vezetett The Coach a Game, Set & Mats keretein belül eddig soha nem látott mélységben elemzi majd a játékosok stratégiáit, a meccsek során hozott döntéseiket, miközben szakértői szempontból vezeti fel az elkövetkező meccseket minden Grand Slam-tornán.

John McEnroe önjelölt Megmondóembereként tér vissza az Eurosport képernyőire 2017-ben. Senki sem lehet biztonságban, amikor McEnroe kipécézi a pályán – és pályán kívül – történt legjobb akciókat. A kihagyhatatlan nyolcrészes sorozatot az Australian Open ideje alatt a Game, Set & Mats műsor keretein belül, illetve az Eurosport digitális és közösségimédia-felületein lehet majd látni.

2017-ben egy Grand Slam-torna nem csupán két hétből áll: a nézők még több drámát láthatnak kibontakozni a képernyőkön, hiszen az Eurosport az Australian Open és a Roland Gaross selejtezőit is közvetíti majd, előbbi esetében először.

És ez még nem minden: a teniszrajongókat az Eurosport egyedülállóan készíti fel  a Grand Slam-tornák izgalmaira: a csatorna a Brisbane International (január 1-től), a Perth-i Hopman Cup (január 1-től), a Qatar Open (január 2-től) és a Sydney Apia International (január 8-tól) versenyeket is közvetíti a melbourne-i fő esemény január 16-i indulása előtt.