"Az idő az egyetlen, ami megállíthatja Federert"

shadow

James Blake és Lindsay Davenport úgy gondolja, Roger Federer nem fogja tudni beállítani Jimmy Connors 109 ATP-tornagyőzelmet számláló abszolút rekordját.

A svájci azzal, hogy bő egy hete Bázelben megszerezte 95. trófeáját, megelőzte Ivan Lendlt az örökranglistán. Federernek már csak, vagy ha úgy jobban tetszik, még 14 hiányzik ahhoz, hogy utolérje Connorst.

Blake, aki 11 meccsből csak egyszer, 2008-ban a pekingi olimpia negyeddöntőjében tudta megverni a svájcit, a következőket nyilatkozta:

"A 109 az egyszerűen túl sok. Én nagyon szeretem Rogert, ő a legnagyobb, meg minden, de 109 az tényleg túl sok. Ha továbbra is csak a nagy tornákon játszik, Grand Slameken, 1000-eseken, meg Bázelben, akkor nehezen várhatnánk el tőle, hogy 6-7 tornát nyerjen minden szezonban még két-három évig."

"Nehéz elképzelni, hisz már 36 éves. És, ha még egyszer megsérül, akkor mindennek vége lehet. Akkor végképp elszállnak az esélyei Connors rekordját illetően. Amennyit már Roger nyert, azt kell mondjam, hogy csak az idő állíthatja meg őt. Semmi és senki más."

Tennis Channel

With the ATP Finals looming, Lindsay Davenport and James Blake Tennis make their call on who to watch in London. ?: Tennis Channel Live

"Nem arról van szó, hogy nem fog már nyerni" - ezt már Davenport tette hozzá. "Inkább arról, hogy mennyit kellene neki nyerni évente. És, hogy vajon hány évig fog még játszani. Szerintetek például nyer még hét tornát mondjuk 39 évesen?"

via