Azarenka olyat húzott, melyből kiderül, nagyon is komolyan gondolja még a teniszt

shadow

Victoria Azarenka megállapodott, és már meg is kezdte a közös munkát Wim Fissette-tel. Azzal az edzővel, akivel korábban már dolgoztak együtt, és akinek az irányítása mellett élete talán legjobb teniszét játszotta. 


Előző együttműködésük 2015 elején kezdődött, és egészen addig tartott, míg Vika el nem ment szülési szabadságra. A kapcsolat kifejezetten eredményes volt, hisz Azarenka a top 40-en kívülről érkezve ismét bekerült a WTA-rangsor első öt helyezettje közé.

Noha a fehérorosz lány a fönt említett időszakban Grand Slam-tornát nem tudott nyerni, azért lejátszott három egymás utáni major-negyeddöntőt. Ezen kívül 2016-ban megcsinálta a Sunshine Double-t, azaz az Indian Wells-Miami-duplát, melyek fináléiban Serena Williamst, illetve Svetlana Kuznetsovát győzte le. Vika egészen kiváló formában teniszezett ekkoriban.

Az újbóli együttműködés híre először a tennis.life oldalon jelent meg, majd a Twittert is elárasztották azok a képek, melyeken a régi-új páros már Floridában, a Nick Bollettieri Teniszakadémián készül a következő szezonra. 

Fissette nemrégiben vált szabaddá, egészen pontosan a szingapúri WTA-világbajnokságot megelőzően, amikor is Angelique Kerber bejelentette, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni azzal a mesterrel, aki az idén wimbledoni címhez segítette őt. 

A belga szakember nagyon komoly teniszezőkkel tudott rendkívül látványos eredményeket elérni. Dolgozott többek között Kim Clijstersszel, Sabine Lisickivel, Simona Haleppel, Konta Johannával és, ahogy föntebb írtuk, Kerberrel is. A német lánnyal elért idei sikere mellett a legjelentősebb trófeákat Clijsters mestereként gyűjtötte. A belga lány három GS-címet szerzett az ő irányítása mellett. De Lisicki is vele játszotta pályafutása egyetlen major-fináléját 2013-ban, Wimbledonban. 

Azarenka 17-12-es mutatóval zárja ezt a szezont, melyet sajnos a kelleténél korábban be kellett fejeznie a kisfia, Leo elhelyezését érintő jogi hercehurcák miatt. 

Fissette leszerződtetése azonban egy valamiről föltétlenül árulkodik: Vika bizony nagyon is komolyan gondolja még a teniszt, nagyon is komolyan gondolja még 2019-et.

via