Del Potro: "Megpróbálok nyerni még egy Grand Slamet"

shadow

Juan Martín del Potro egészséges. Ez egy fontos, és rendkívül hangsúlyos megállapítás lehet kevesebb, mint egy héttel az Ausztrál Open rajtja előtt. Ha ugyanis ő fizikálisan rendben van, bárkire, bármilyen borításon veszélyes lehet. Kiváltképp, hogy a mezőnyből hiányozni fog néhány topjátékos, ráadásul az indulók közül sem biztos, hogy mindenki százszázalékos.

A tavalyi szezon utolsó néhány hónapja remekül sikerült a számára. Címet védett Stockholmban, elődöntőt játszott a US Openen, és feljött a világranglista 12. helyéig. Az argentin ezt az időszakot egy új pályafutás kezdetének tekinti.

"Eléggé más a játékom, mint korábban. Sokkal gyakrabban használom a nyesést" - nyilatkozta.

Egyre közelít a Top 10 felé, legutóbb 2014-ben járt ilyen magasságban a világranglistán. Folyamatos fizioterápiás kezelésben részesül azért, hogy elkerülje a sérüléseket. Nála ez nem pusztán elővigyázatosság, hanem feltétlenül szükséges annak érdekében, hogy egyáltalán játszani tudjon.

"Minden nap kapok egy 2-3 órás kezelést. Szükségem van rájuk, ha továbbra is teniszezni akarok. De én nem bánom ezeket a kezeléseket, elfogadtam, hogy részei a mindennapjaimnak. Továbbra is fejlődni akarok, hisz itt van egy új karrier előttem az elmúlt évek problémái után. Most élvezem a teniszt, sokkal inkább, mint egy évvel ezelőtt. Vannak még elérendő céljaim, ezekért dolgozom."

Elsősorban a Grand Slam-tornákon akar sikeres lenni. Del Potro egyike annak a három játékosnak, akik 2009 óta a Nagy Négyesen kívül major-trófeát tudtak nyerni. A korábbi kétszeres AO-negyeddöntős argentin esélyeit tovább növeli, hogy Nishikori Kei és Andy Murray visszalépett; a skót csípőjét ráadásul hétfőn már meg is műtötték. Stan WawrinkaRafael Nadal és Novak Djokovic végül az indulás mellett döntöttek, de egyikük sem játszott még tétmeccset az idén.

Del Potro önbizalma a GS-tornákat illetően jelentősen megnőtt azt követően, hogy a tavalyi US Openen bejutott a legjobb négy közé.

delpo

Fotó: Twitter

"Nagyon jó tornám volt ez, hisz megvertem Roger Federert a negyeddöntőben, majd Rafától kaptam ki, aki később megnyerte a versenyt. Ha a testem elég erős lesz, az idén is jó esélyeim lehetnek. Nagyon nagy célom, hogy megpróbáljak nyerni még egy nagy tornát."

A héten Aucklandben versenyez, és ha messzire jut, akár be is kerülhet az első 10 közé a világranglistán. Bár ő, megannyi megpróbáltatás után azt is elég nehezen hiszi el, hogy eddig eljutott.

"Hihetetlen számomra a ranglistás helyezésem. De nem is a számokért játszom, teljesen mindegy a számomra, hogy 10. vagyok, vagy éppen a 30."

DelPo első idei tétmeccsét majd Denis Shapovalov ellen vívja az ASB Classic Openen, Aucklandben. A jövő héten pedig jöhet az Ausztrál Open, ahol 2014 óta most szerepel majd először.

via