Dimitrov idegesen, de győzelemmel kezdett a világbajnokságon

shadow

A hatodik helyen kiemelt Grigor Dimitrov három szettben, 6:3, 5:7, 7:5 arányban legyőzte a negyedikként rangsorolt Dominic Thiemet. A bolgár teniszező akár korábban is befejezhette volna a meccset, de nagyon idegesen teniszezett karrierje első világbajnoki mérkőzésén.

Az első játszmában Dimitrov mozgott jobban, 3:2-es állásnál el is vette Thiem adogatását. Az osztrák teniszező a mérkőzés első felében szenvedett az adogatójátékaival, az első szettben csupán 40%-ban ütötte be az első szerváit. Eközben Dimitrov szinte érinthetetlen volt adogatóként, az első adogatásai mögött 88%-ban nyerte a pontokat.

A folytatásban feljavult Thiem játéka, különösen adogatóként. A második játszmában egyetlen bréklehetősége volt Dimitrovnak, igaz ha azt kihasználja, a mérkőzésért is adogathatott volna. Az osztrák azonban hárította a a bréklabdát egy tenyeres nyerővel, majd megfordította a játékot, és 6:5-re módosította az állást. A nyomás ezt követően a bolgár oldalára került, aki láthatóan görcsösebben teniszezett, és nem tudta kiszerválni a szettben maradást.

Mentségére szóljon, hogy a harmadik szettre ismét összeszedte magát, jobban teniszezett Thiemnél, és az első szetthez hasonlóan brékelőnybe került. 5:4-nél a meccsért is adogathatott, ekkor azonban ismét szétesett a játéka, és képtelen volt kiszerválni a mérkőzést. Thiem azonban nem tudott élni a lehetőséggel, pocsékul szervált és végül kettős hibával újra elbukta a szerváját. Dimitrov így másodjára is adogathatott a meccsért, és ugyan Thiem két meccslabdát is hárított, végül meg is nyerte a találkozót.

"Nem fogok hazudni, eléggé ideges voltam. Soha nem egyszerű első alkalommal kimenni oda, és játszani. Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Minden mérkőzést szeretnék megnyerni saját magam miatt, és tovább követni azt az utat, amin eddig dolgoztam. A dolgok egyelőre jól alakulnak" - mondta Dimitrov a meccset követően.

ATP-vb, Pete Sampras-csoport, 1. forduló:

Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)-Dominic Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 7:5

később:

Rafael Nadal (spanyol, 1.)-David Goffin (belga, 7.) 21.00