Djokovic kiesett a ritmusból, úgy érezte magát, mint egy újonc

shadow

Novak Djokovic először játszott tétmeccset azóta, hogy februárban kisebb műtétet hajtottak végre a jobb könyökén. A visszatérés nem sikerült jól, három szettben kikapott a selejtezőből főtáblára kerülő Taro Daniel ellen.

A korábbi világelső a mérkőzést követően elismerte, hogy idegesen játszott, és nem nagyon találta a ritmust a japán teniszező ellen. "Úgy éreztem, mintha ez lett volna az első meccsen a touron. Nagyon furcsa volt. Teljesen elveszítettem a ritmust, mindent. Az elmúlt pár hétben volt némi problémám az egészségemmel."

Djokovic február elején esett át egy kisebb műtéten, és sokáig kérdéses volt, elindul-e egyáltalán Indian Wellsben. Végül az utolsó pillanatokban döntöttek az indulás mellett. "Hálás vagyok, hogy a műtét után ennyire hamar visszatérhettem, ezzel együtt nem éreztem jól magam a pályán. Idegesen játszottam. Túl sok ki nem kényszerített hibát ütöttem."

A mérkőzést követően a négyszeres Grand Slam-győztes Jim Courier azt mondta, Djokovic teljesítménye további kérdőjeleket vet fel, és nem csak a fizikai állapotával kapcsolatban. "A műtét után az volt a kérdés, hogyan játszik majd, hogyan reagál a könyöke az erőfeszítésre és a stresszre. Azonban végül a szíve és a feje nem reagált jól."

Djokovic nyilatkozata azonban választ ad erre a kérdésre is, a szerb szerint egyértelműen a meccshiány miatt búcsúzott korán Indian Wellsben. "Nyilvánvaló, hogy amikor kilenc hónap alatt ennyire kevés meccset játszol, akkor te magad is kételkedsz abban, elég fitt vagy-e már a játékhoz, vagy nem. Még ha nincsenek is fájdalmaid, ezen jár az agyad. Én két éven keresztül küzdöttem ezzel a sérüléssel."

A 12-szeres Grand Slam-győztes azt is elismerte, a vártnál korábban tért vissza a teniszhez, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy szépen gyógyult a könyöke. "Eredetileg nem is kellett volna itt lennem, öt-hat hete volt a műtétem. Viszont elég gyorsan haladt a felépülésem, és felkészültem a versenyre. Boldog vagyok, amiért sikerült a műtét után ennyire gyorsan felépülni, és visszatérni a pályára."

Djokovic valószínűleg a március 19-én kezdődő Miami Openen is elindul majd, az indulási szándékát legalábbis jelezte.