Federer győzelemmel tért vissza!

shadow

Roger Federer féléves kihagyás után a Hopman-kupán tért vissza a profi tenisz világába, és egyből győzött, ráadásul a körülményekhez képest meggyőző, jó játékkal. A tenyerese éles volt, a fonákja még nem volt tökéletes, de ahhoz képest, hogy fél éve nem játszott tétmeccset, jól mozgott Federer.

"Köszönöm a közönségnek azt a szeretet, amit kaptam tőlük, bár nem is igazán tudom eléggé megköszönni a meleg fogadtatást, amit kaptam. Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy visszatérek, hiszen úgy sérültem meg, hogy kergettem otthon a gyerekeimet, így meg senki nem akar megsérülni. Amikor tavaly év közepén visszatértem, egyszerre nagy terhelést kapott a térdem, muszáj volt kihagynom ezt a fél évet. Jó döntést hoztam, nagyon jó volt a családommal lenni, a szüleimmel, a gyerekeimmel, de már hiányzott a tenisz. Persze az elején nem volt könnyű újra felvenni a ritmust, újra lemenni az edzésekre, de nagyon kemény munkát végeztünk a csapatommal az utóbbi hónapokban. Jó lenne még Grand Slamet nyerni, és jó lenne még sokáig játszani" - mondta az Evans elleni meccse után a láthatóan boldog világelső.

Federer első szerváinak hatékonysága még hagyott némi kívánnivalót maga után (talán ebben volt a leggyengébb a svájci a hétfői meccsén), de ami talán a legfontosabb, egyáltalán nem látszott a mozgásán sem a kihagyás, sem a sérülés.

"Nagy lesz idén a rivalizálás, hiszen az élmezőny nagyon jó, a fiatalok pedig egyre jobbak. Nehéz dolgom lesz" - tette még hozzá Federer, aki ma még pályára lép Belinda Bencic oldalán a vegyes párosban is.

Az, hogy a 17-szeres GS-győztes klasszis visszatérését mennyire várták, csak egy adat: a Hopman-kupa 28 éves történetében most, ezen a mérkőzésen voltak valaha a legtöbben - 13 ezren nézték Federert a helyszínen.

Ja, a meccset egyébként 6:3 6:4-re nyerte Federer Evans ellen.