Federer győzelmével indult az ATP-vb

shadow

A fiatalok tegnap befejezték, a nagyok ma elkezdték. A Boris Becker-csoport mérkőzéseivel elindult ugyanis az ATP Finals, azaz az ATP-világbajnokság küzdelmei. Az első meccsen a párizsi tornát kihagyó, világranglista-második Roger Federer, valamint a párizsi versenyt megnyerő, az utolsó pillanatban kvalifikáló Jack Sock találkoztak egymással.

Roger Federer - Jack Sock 6:4, 7:6

Federer elképesztő fókusszal kezdte a mérkőzést, és villámrajtot vett. Rögtön a legelején elvette Sock adogatását, elsősorban agresszív és pontos fonákjainak köszönhetően. Ezt követően a svájci tartotta az előnyét, de egyikük sem volt igazán koncentrált, Federert talán megnyugtatta a korai break, az amerikai pedig valószínűleg egy kicsit jobban izgult a kelleténél. A svájci annyit adott ki magából, amennyit kellett, így is simán behúzta a szettet, ráadásul kifejezetten jó, 14/7-es győzelem/hiba mutatót produkált.

A második játszma elején Sock sokkal jobban figyelt, így ezúttal simán hozta a szervagémjét. Jóval kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, és a borítás sajátosságainak megfelelően az adogatók domináltak. A szett közepétől adódtak ugyan lehetőségek a svájci előtt, ő azonban nem tudott ezekkel élni. Egyre erősödött a nyomása az amerikai szervagémjeiben, de előnyre nem tudta ezt váltani, így a szettről végül tie-break döntött.

A rövidítés elején Federer előnybe került ugyan, de aztán egy rossz challenge-nek köszönhetően Sock kiegyenlített. Úgy tűnt, az amerikai akár felül is kerekedhet, azonban ütött egy kettős hibát, amivel remek pozícióba hozta a svájcit. Federer nem is hibázott a végén, és két szettben hozta az első csoportmeccsét a világbajnokságon.