Federer legyőzte Thiemet, megmutatta, hogy nem játszhat két bűnrossz meccset egymás után

shadow

Elveszti-e továbbjutási esélyét életében először már a második csoportmeccse után Roger Federer az ATP-világbajnokságon?


Ez volt talán a legfontosabb kérdés a Lleyton Hewitt-csoport második játéknapján. Azok után ugyanis, hogy, 
Kevin Anderson két végtelenül egyoldalú szettben lemosta a pályáról Kei Nishikorit, úgy állt a dolog, hogy egy Dominic Thiem elleni vereség a svájci biztos kiesését jelentette volna. Federer pályafutása során eddig mindössze egyszer nem jutott tovább a csoportjából a vb-k történetében, 2008-ban, ám két kör után még ekkor is versenyben volt az elődöntőbe kerülésért. 

Persze a kedd esti összecsapás előtt az a kérdés is fölmerült bennünk, hogy játszhat-e Federer két egymást követő meccsen olyan gyengén, mint ahogy a Nishikori elleni találkozón. Ahogy az is, hogy vajon Thiem vagy Federer reagál-e jobban az első körös vereségre. Meg persze az is, hogy lesz-e végre döntő szettes csata az idei világbajnokságon

Nos, a válaszokat megkaptuk. 

Érezhetően bizonyítási vágytól fűtötten kezdték mindketten a mérkőzést. Próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, mely természetesen elég sok rontással is együtt járt, de azért akadtak szép pontok is bőven. Federer adogatott jobban, és az ő agresszivitásába csúszott kevesebb hiba, így aztán viszonylag hamar előnybe került. Ahogy haladt előre a meccs, nyílt az olló kettejük között, elsősorban azért, mert az osztrák nem tudta visszafogni a hibái számát. A svájci az előnyét csakhamar megtoldotta még egy breakkel, így nem egész fél óra elteltével már a játszmáért adogathatott, melyet könnyedén meg is oldott, helyenként varázslatos pontokkal

A szett kulcsa az volt, hogy közel azonos számú nyerő mellé Federer 7, míg Thiem 18 rontást könyvelhetett el.

A második szett ott folytatódott, ahol az első véget ért: erősödő Federer dominanciával. Egy pillanatra még annak a lehetősége is fölsejlett, hogy Theim legyen az esti Nishikori, de az osztrák aztán valamelyest azért összekapta magát. Federer tanítani való koncentrációval hozta a szervagémjeit, míg Thiem keservesen, ha egyáltalán. 

A végére egyoldalúvá vált a meccs, a svájci kezében szaladt az ütő, volt, hogy úszott is a levegőben, miközben az osztráknak szinte semmi sem sikerült. 

A válaszokat tehát megkaptuk: továbbra sincs döntő szettes csata a világbajnokságon, Federer reagált sokkal jobban az első körös vereségre, így aztán nagyon is van még sansza arra, hogy továbbjusson a csoportból.
Ahogy egyébként papíron és matematikailag még mindenkinek

Anderson lemosta a pályáról az erőtlen Nishikorit, közel a továbbjutáshoz a dél-afrikai | Hosszabbítás

Kevin Anderson esélyt sem adott Kei Nishikorinak a Lleyton Hewitt-csoport második fordulójának első mérkőzésén. A világranglista hatodik helyén álló Anderson mindösszesen egyetlen játékot veszített a bántóan egyoldalú találkozón, és amennyiben számára kedvezően alakul a csoport másik mérkőzése (Roger Federer-Dominic Thiem), akár még kedden bejuthat az ATP Finals elődöntőjébe.

És legfőképpen az is kiderült, hogy Federer nem játszhat két bűnrossz meccset egymás után.

A Lleyton Hewitt-csoport keddi eredményei:
Kevin Anderson - Kei Nishikori 6:0, 6:1
Roger Federer - Dominic Thiem 6:2, 6:3