Federer? Nadal? Djokovic? Esetleg jönnek a fiatalok? - Hosszabbítás telejósda IV.

shadow

A korábbi tippekkel ellentétben 2018-ban a férfiaknál is sok a bizonytalanság. Vajon sikerül Novak Djokovicnak úgy visszatérni, mint Roger Federernek és Rafa Nadalnak tavaly? Fenn tudja tartani a svájci 37-hez közeledve is a csúcsformáját? Meggyógyult már annyira a spanyol térde, hogy megőrizze a világelsőségét? Vagy ez lesz az a bizonyos év, amikor véget vetnek a nagy ötös, négyes, hármas uralkodásának? Ember legyen a talpán, aki már januárban elárulja az igazságot. Mi azért idén is megpróbáljuk.

A szabályok mit sem változtak: megtippeltük a négy férfi Grand Slam-torna győztesét, és természetesen idén sem maradhat el a szokásos bold prediction, tehát a bátor (esélytelen?) tipp.

Az előző években is nagy sikere volt a játékunknak, számos olvasó osztotta meg tippjeit kommentben, ezt köszönjük szépen. Arra kérünk titeket, hogy ismét csatlakozzatok itt hozzánk a tenisz szezon elején, és jövő ilyenkor összegezzünk, majd tippeljünk újra. Tehát, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk az alább látható rendszer alapján, hogy ki, hol, miért fog nyerni!

Szabó Gábor (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Alexander Zverev, Novak Djokovic

Bold prediction:

A - Djokovic megnyeri az Ausztrál Opent. (Nem tudom, hogy ez mennyire bold - szerintem egyre inkább.)

B - Három új GS-győztes is lesz az idén. (Akinek az előző nem elég bold.)

Gondoltam, valamelyik csak bejön :) Vagy visznek (majdnem) mindent a régiek, vagy jönnek az újak (de kik?), és elvisznek hármat is. Két hét múlva okosabbak leszünk, azt hiszem, elsősorban Rafát és Nolét illetően.

Szántó Petra (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Novak Djokovic

Bold prediction: Lesz a férfiaknál új világelső.

2017-ben még nem volt valós generációváltás, de ez előbb-utóbb elkerülhetetlen. Talán csak félmunkát végeznek a fiatalok, de itt az idő egy új Grand Slam-győztesre és új világelsőre. Azért csurran-cseppen még a nagy öregeknek is, és év vége felé Djokovic is újra a régi lesz. Nadalt ugyan nem írtam be Garros-győztesnek, de őt sem kell leírni még. Murray és Wawrinka miatt viszont aggódom.

Köves Gábor (Eurosport/a Davis-kupa-csapat kapitánya)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic

Bold Prediction: Tsitsipas év végére bejön a top 35-be.

Buzás Gábor (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Grigor Dimitrov, David Goffin, Alexander Zverev, Jack Sock

Bold prediction: Idén senki sem nyer GS-trófeát a "nagy négyesből".

A fiatal generáció most már tényleg felülkerekedik. Murray sérült, Djokovic nem talál újra motivációt, Federer kiöregszik, Nadal pedig valahogy kikap a Garroson, és ráébred, hogy már nem tudja utolérni Federert GS-ek tekintetében, ezért visszavonul.

Takács Márton (Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov

Bold prediction: Idén új Grand Slam-győztest avatnak, talán nem is egyszer, Grigor Dimitrov és esetleg Alexander Zverev személyében.

Roger Federer remélhetőleg idén is nyer legalább egy Grand Slamet -, nagyszerű formában van, így az Ausztrál Opent behúzhatja címvédőként, persze akkor sem leszek szomorú, ha Wimbledonban is ő fut be. Ha nem lesz sérült, Rafael Nadalé lesz idén is a Roland Garros-elsőség. Wimbledonra visszajöhet a legjobb formájában Novak Djokovic, a US Opent pedig megnyerheti Grigor Dimitrov, aki akár már Melbourne-ben is a csúcsra törhet. Talán végre Alexander Zverev is bejut egy GS-döntőbe.

Kálmán Laci (Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Juan Martin Del Potro

Bold prediction: Fucsó negyeddöntőt játszik valamelyik GS-en

Jelen ismereteink egyértelműen Federer győzelmét vetítik előre. Persze lehet, hogy pont ezért nem fog nyerni, én mindenesetre őt tippelem.

Djokovic a Garrosra már rendben lesz egészségileg, a motivációja pedig olyan erős lesz, hogy alig fér el majd benne. Le is vezeti majd egy győzelemmel Párizsban.

Wimbledonban célba ér valaki azok közül, akikre már régóta számítunk. Lehetne persze Federert írni, de azt gondolom, hogy minden még neki sem jöhet össze. Láttuk már a bolgárt nagyszerűen játszani az All England Clubban. Az idén lenyűgöző játékkal élete legnagyobb sikerét éri majd el.

Ha US Open, akkor DelPo. Nem létezik, hogy soha sehol ne jöjjön ki többé neki a lépés. Szeret és tud New Yorkban játszani, és ha egészséges, a tenisze bárki ellen jó.

Szeretném, ha a bold nem is lenne akkora bold…

Csatári Flóra (Hosszabbítás)

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, David Goffin

Bold prediction: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, David Goffin

Mivel tavaly nagyon átvert engem, hogy az előző szezonra visszatekintve próbáltam tippelni, igazi kristálygömböm meg még mindig nincs, ezért idén úgy döntöttem, szakítok a racionalitással. Az Australian Openre abszolút Federer lenne a logikus választás, tehát Djokovicot írtam. Belátom, Nadal egész ésszerűnek tűnhet a lista második helyén, de ő most nem százas fizikálisan, szóval szerintem ér. Wimbledonnal úgy voltam, legyen valaki olyan, aki még sosem nyert Grand Slamet. (És amúgy is, Kyrgiosszal asszem tavaly merészebbet vállaltam. Most már tőlem nyerhet toporzékolva káromkodva is.) A US Openig meg ki az isten lát most el? Én nagyon szerettem 2017-ben Goffint, szóval megszavaznék neki is idénre egyet a legnagyobb trófeák közül.

Németh Dániel (Hosszabbítás)

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic

Bold prediction: Alexander Zverev eddig egyszer sem jutott a legjobb nyolc közé Grand Slam-tornán. Ezt most mind a négy helyszínen megjavítja, és valahol még döntőt is játszani fog.

Ez az év ismét a szerbé lesz. A korábbi dominanciájától ugyan távol kerül, de a kemény pályás Grand Slameken senki nem fogja megállítani, és miután Fedalék gyengébb szezont zárnak 2017-hez képest, újra világelső lesz. Ezzel persze ők nem fognak sokat foglalkozni, Nadal tovább építgeti örökségét a Garroson, míg Federer megnyeri a 20. GS-címét kedvenc helyszínén. A feltörekvő játékosok továbbra sem tudják megtörni a nagy ötös/négyes/hármas uralkodását, de két-három játékos is közel kerül hozzájuk, előkészítve ezzel a 2019-es hatalomátvételt.