Federer nem úszta meg a skót szoknyát Glasgow-ban

shadow

Emlékezetes nap lett a kedd a teniszben, és nem csak azért, mert Andy Murrayt Wimbledon óta először láthattuk játszani. Mint ismeretes, a britek első számú játékosa legutóbb a londoni füves pályás Grand Slamen lépett pályára, ahol július 12-én már sérülten játszva egy ötszettes mérkőzésen Sam Querrey ellen búcsúzott a negyeddöntőben. Ezt követően Murray készült arra, hogy a US Openen ismét pályára lépjen, de végül, a sorsolást követően bejelentette, hogy visszalép.

Murray Federer ellen tesztelheti a csípőjét | Hosszabbítás

A mai napon, egy jótékonysági eseménynek köszönhetően végre képet kaphatunk arról, hogy hogyan is halad Andy Murray csípősérülésének regenerációja. Ugyanis a skót teniszező, aki jelenleg a világranglista 16. helyezettje, az Andy Murray Live elnevezésű eseményen játszik, hogy az UNICEF-nek gyűjtsön pénzt.

Kedden viszont hazai pályán, Glasgow-ban egy jótékonysági bemutatómérkőzést vívott Roger Federerrel. A körülbelül 13 ezer néző előtt játszott, nagyszerű hangulatú, pazar labdameneteket hozó találkozón Federer 6:3-ra megnyerte az első szettet, a másodikban 1:0-ra vezetett a skót, amikor Roger korábbi könnyelmű kijelentését, miszerint, ha valaki hoz neki egy skót szoknyát, szívesen felpróbálja, kihasználták a hazaiak. Az egyik szünetben megjelent egy hölgy a pálya szélén és a saját skót szoknyáját felajánlotta a svájcinak. Federer fel is vette azt a nadrágjára, és abban játszotta le a következő gémet, amit meg is nyert. Majd visszaadta a ruhadarabot az eredeti tulajdonosnak, amit előtte persze ellátott a kézjegyével.

 

@rogerfederer (or should we say Roger McFederer) is really out in Glasgow playing tennis in a kilt... Never change Roger! ?????????⠀ ⠀ #Eurosport #Tennis #HomeOfTennis #Andy #Murray #AndyMurray #Roger #Federer #RogerFederer #InstaTennis #Court #Game #Set #Match #Grand #Slam #GS #AndyMurrayLive #AMLive17 #Glasgow #SSEHydro #Scotland #Charity #CharityMatch #Unicef

 

Eurosport (@eurosport) által megosztott bejegyzés,

A folytatásban a második szettet 6:3-ra behúzta Andy Murray, a champions tie break-et pedig 10-6-ra Federer nyerte az időközben skót sapkát is viselő Murray ellen.

Andy Murray a Roger Federertől kapott skót sapkában