Federert megzavarta Sock nagy segge

shadow

Roger Federer az ATP-világbajnokság csoportkörének első mérkőzésén két szettben győzött az amerikai Jack Sock ellen. A meccs nem csak a helyenként remekbe szabott labdamenetek, de Federer komikus bakija miatt is emlékezetes marad. Szerencsére a svájci zseniális magyarázattal szolgált. 

Viszonylag kevés olyan elrontott ütést látni Federertől, amire még az amatőr játékosok is azt mondhatják, "ezt még talán én is átütöttem volna." A Sock elleni mérkőzésen akadt egy ilyen momentum, a 19-szeres Grand Slam-bajnok ugyanis egy lassú, magasra pattanó labdát ütött a hálóba, miközben szinte bárhová üthette volna a labdát.

A jeleneten Sock és Federer is jót mosolygott, és utóbbi végül meg is nyerte az első játszmát, vagyis a hibának nem volt különösebb következménye.

A jelenet megihlette Szabó Gábort is.

A vicces bakiban talán Sock reakciója is szerepet játszott, aki látva azt, hogy teljesen kiszorított helyzetbe került, hátat fordított ellenfelének, majd előrehajolt és szebbik felét mutatta Federernek. Hasonlókat egyébként Nick Kyrgiostól látni, aki történetesen elég jó barátságot ápol Sockkal.

A meccs után megkérdezték Federert is, aki szerencsére humoránál volt. "Eléggé zavaró volt, ugyanis elmondhatom, a kérdéses hátsó eléggé nagy. Arra kellett volna inkább céloznom. Nagyobb célpont lett volna, mint a pálya" - magyarázta a sajtótájékoztatón. "A múltban történt már hasonló, de ekkora porondon még nem" - tette hozzá.

Természetesen a mérkőzésen a Federer-mágiából sem volt hiány, az alábbi labdamenetben mindkét teniszező zseniálisan játszott.

sportstv on Twitter

Federer ve backhand'i!? #NittoATPFinals https://t.co/ehaWg7Cf3x