Fognini eksztázisban teniszezve győzte le Dominic Thiemet

shadow

Fabio Fognini alaposan feltüzelte a haza közönséget a hatodik kiemelt Dominic Thiem ellen aratott 6:4, 1:6, 6:3-as győzelmével. 

Már a szerelése is pazar volt az olasznak. Egy fekete pólót viselt, rajta egy vörös villámmal a mellkasán. Alul pedig egy vörös nadrágot fekete csillaggal. Az első pillanattól kezdve maximális hőfokon teniszezett, és az őrületbe kergette ellenfelét rövidítésekkel, átemelésekkel, és egy csomó más kreatív megoldással. 

"Jól játszottam ma" - mondta Thiem a meccs után. "Ő volt extra módon felpumpálva hazai közönség előtt."

Az osztrák annyira frusztrált volt a meccs vége felé, hogy az utolsó gémben ripityára törte az ütőjét, majd fogta, és átnyújtotta azt az első sorban ülő, kissé megzavarodott rajongónak. 

Amikor Thiem két labdamenettel később a hálóba ütötte a meccslabdát, megszólalt a stadionban a White Stripes-tól a 'Seven Nation Army'. A közönség énekelni kezdett, és a hangulat sokkal inkább hajazott egy foci-, mint egy teniszmeccsre. 

"Végre egy hullámhosszon vagyunk, és ez csodálatos dolog" - mondta Fognini, akit néhány évvel ezelőtt kifütyült a közönség, mert annyira gyér teljesítményt nyújtott. "Végre megértenek engem."

"Egy top-salakost vertem meg, úgy érzem, megérdemeltem a győzelmet. Letaroltam néhány virágot, de a szövetség talán megengedheti magának, hogy újakat vegyen" - viccelődött az olasz. 

Thiem a meccs után már a május 27-én kezdődő Roland Garrosra összpontosított.
"Ez egy nem túl fájdalmas vereség a számomra. Csak még jobban motivál engem a következő hetekre nézve."

Ami a többi meccset illeti, Rafael Nadal komoly verést mért Damir Dzumhurra, a spanyol 6:1, 6:0-lal jutott tovább.

"Fontos volt, hogy erősen jöjjek vissza a madridi vereséget követően. Ezt meg is oldottam ma."

Továbbjutott Novak Djokovic is, ő Nikoloz Basilashvilit verte 6:4, 6:2 arányban. A következő ellenfele majd a John Isnert verő Albert Ramos-Vinolas lesz. Nishikori Kei pedig egy nagyon komoly meccsen, 6:7, 7:5, 6:4 arányban győzött a harmadik kiemelt Grigor Dimitrov ellen. 

via