Frankensteint játszott Mats Wilander, és megpróbálta megalkotni a tökéletes Nadal-verőt 

shadow

Bár a füves szezon már elkezdődött, azért néhány gondolat erejéig talán megéri még elidőzni egy kicsit a salak, illetve a Roland Garros mellett. Mats Wilander ugyanis kísérletet tett arra, hogy, ha csak elméletben is, de megalkossa a tökéletes játékost, aki képes lehetne legyőzni Rafael Nadalt a Chatrier salakján. 

Valami olyasmire vállalkozott tehát, amire Victor Frankenstein is Mary Shelley regényében. 

"Kezdjük az adogatással. Egyenlő oldalon mindenképpen Dominic Thiem szerváját választanám, neki ugyanis tökéletes a nyesése. Előny oldalon Juan Martín del Potróra voksolnék; az ő szervája nagyon lapos, nagyon gyors, és rettentő keményen meg tudja húzni Nadal tenyeresére."

"Szükség volna Robin Söderling vagy Alexander Zverev fonákjára, hisz Rafa ritörnje, és egyáltalán minden, amit az ellenfél fonákjára üt, iszonyatosan magasra pattan. Ha ezek az ütések nem állnak rendelkezésre, akkor DelPo adogatásai önmagában haszontalanok. Mondjuk azt, hogy a fent említett szervákkal, és második ütésekkel hozni lehet az adogatást ötből négyszer."

"Kellene még Mischa Zverev röptéje. Ha ugyanis fonákra adogatunk, tudva, hogy Nadal méterekkel az alapvonal mögött áll, lehet, hogy fel akarunkk majd jönni a hálóhoz. Ha azonban nincs egy olyan röpte a kezünkben, mint Zverevé, akkor bizony komoly csávában vagyunk."

"Összességében azt kell mondjam, hogy nem tudnék olyan játékost alkotni, aki meg tudná verni Nadalt a Philippe Chatrier-n."

"Leszámítva azt, ha valaki csak ászokat és nyerőket ütne ellene. Ez persze teljesen irreális. Gondoljunk csak bele, meddig lehetne azt bírni, 45 percig, max egy óráig. Egy ilyen játékost megteremteni fizikai képtelenség."