Fucsovics: "Jöhetnek a nagyágyúk"

shadow

Fucsovics Márton bejutott a négy közé a 75 ezer dollár (19,4 millió forint) összdíjazású canberrai keménypályás challenger-tenisztornán. A délelőtt során az is kiderült, hogy az Ausztrál Open első fordulójában a moldván Radu Albot ellen kezdi meg a melbourne-i szereplését. 

A világranglistán 85. magyar játékos a csütörtöki negyeddöntőben a francia Hugo Grenier-vel (395.) találkozott, akit 1 óra 18 perc alatt győzött le. A hatodik helyen kiemelt Fucsovics a döntőbe jutásért az ugyancsak francia Maxime Janvier-vel (384.) játszik.

"Bár ma nem játszottam életem játékát, az utolsó labdamenetet én nyertem, ezzel már a holnapi elődöntőben vagyok" - nyilatkozta Facebook-oldalán a magyar teniszező. "Fizikailag minden rendben, ami jó visszajelzés az Open előtt, közben pedig megérkezett az edzőm, Sávolt Attila is, tehát együtt a csapat, és jöhetnek a nagyágyúk" - tette hozzá.

Fucsovics csütörtöki sikerével a 81. helyre lépett előre az úgynevezett élő világranglistán, az elődöntőbeli győzelem - jelen állás szerint - a 78., a torna megnyerése pedig a 73. helyezést jelentené a számára.

A hétfőn kezdődő Ausztrál Openen az első fordulóban a világranglista 88. helyén található Radu Albot lesz az ellenfele, akit Marci már kétszer is legyőzött Davis-kupa találkozón: 2013-ban négy játszmában, 2015-ben három sima szettben. Továbbjutása esetén a Sam Querrey-Feliciano Lopez meccs győztesével találkozik.

Eredmény. negyeddöntő:

Fucsovics Márton (6.)-Hugo Grenier (francia) 6:4, 6:4

(MTI/Hosszabbitas)