Fucsovics Márton a legjobb nyolc között Bázelben

shadow

Tovább folytatta menetelését a bázeli kemény pályás tenisztornán Fucsovics Márton, aki ezúttal a világranglista 52. helyén álló Leonardo Mayert győzte le. Az argentin teniszező 3:0-s állásnál feladta a találkozót, így a magyar játékos csak 13 percet töltött a pályán csütörtökön.

A rövid találkozót Fucsovics uralta, összesen két pontot veszített. Saját szerváját semmire hozta a szett elején, majd rögtön elvette a sokat rontó Mayer adogatását, aki dühében még az ütőjét is összetörte. 3:0 után ápolást kért, és rövid tanácskozás után úgy döntött, hogy nem folytatja a találkozót.

Fucsovicsra a következő körben papírforma alapján nehezebb ellenfél vár, a világranglistán 4. helyen álló Marin Cilic jöhet, amennyiben legyőzi honfitársát, az 54. helyen rangsorolt Borna Coricot.

Szabó Gábor Eurosport

Fucsovics Marci mai győzelmével életében először jutott 16 közé 500-as ATP tornán. A jövő héten nagyjából 90. lesz a világranglistán, ha holnap megveri Leonardo Mayert akkor a 80. hely környékére jön...

A magyar teniszező biztosan előrébb léphet a világranglistán, a Bázelben szerzett 115 pontnak köszönhetően várhatóan a 80. hely körül rangsorolják majd jövő héttől. Ez a következő idény szempontjából lehet nagyon fontos, ugyanis Fucsovicsnak a szezon első felében nem kell selejtezőt játszania, hogy a szabadtéri ATP-tornákon főtáblára kerüljön, Grand Slameken pedig legalább Wimbledonig lehet biztos a főtáblás szereplése.

A magyar játékos egyébként zsinórban a harmadik top 100-as teniszező ellen tudott nyerni, a selejtezőben Florian Mayert (68.) verte, a főtáblán pedig Jared Donaldsonon (50.) gázolt át.

ATP 500-AS TORNA, BÁZEL (2 291 860 euró, kemény pálya)

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics (magyar)–L. Mayer (argentin) 3:0-nál Mayer feladta