Goffin legyőzte Thiemet, így ő elődöntőzik Federerrel a vb-n

shadow

Roger Federer, Grigor Dimitrov és Jack Sock már korábban bejutott az ATP-világbajnokságon a legjobb négy közé, az utolsó elődöntős helyért - és a Federerrel való találkozásért - Dominic Thiem és David Goffin csapott össze péntek délután egy újabb ki-ki meccsen.

Thiem kezdett jobban, 3:0-ra elhúzott, innen sikerült elvesztenie az első játszmát. Goffin sokat hibázott addig, majd az osztrák is elkezdett egyre több outot és hálót ütni. Nem mentek Thiem tenyeresei, pocsékul adogatott (46%-os első szervák Goffin 70%-val szemben), hullámzott a játék, mint a Balaton. Egyikük sem nyújtott stabil teljesítményt, de a belga kezdett el előbb javulni, és 3:3 után magához ragadta a kezdeményezést, majd briliáns ütésekkel 6:4-re behúzta a szettet.

Thiem térdén vérző seb volt, ellátták a szünetben, de nem ezért játszott gyengén. A második játszma úgy kezdődött, mint az első, csak fordított előjellel. Ezúttal Goffin brékelt korán, 1:1-nél, majd később ismét. Thiem továbbra sem tudta kontrollálni a játékot - a sajátját pláne nem -, kilátástalan helyzetbe került a játszma közepére. Na, erre jött a meccs addigi leghosszabb játéka, hol itt, hol ott volt az előny, végül nagy nehézségek árán hozta Goffin a saját adogatójátékát és 5:1-re vezetett, Thiem a meccsben maradásért szerválhatott. Sikertelenül. Az első mérkőzéslabdát még elpuskázta Goffin, a másodikat viszont nyerővel fejezte be, így 6:1-gyel lett övé a játszma és a parti is, Thiem teljesen dekoncentráltan teniszezett. Jöhetnek a Federer-Goffin és a Dimitrov-Sock vb-elődöntők!

Goffin-Thiem 6:4, 6:1