Gondban Angelique Kerber

shadow

Angelique Kerber nem túl fényesen sikerült 2017-es rajtja csak még tovább romlott, amikor szerdán elvesztette első dohai meccsét Daria Kasatkinával szemben.

A verseny első fordulójában nem kellett játszania, a másodikban aztán jött az orosz, aki 6-4 arányban behúzta ellene az első szettet. A másodikban Kerber lemosta a pályáról Kasatkinát és 6-0-lal egyenlített. Innentől akár zsebben is lehetett volna a meccs a németnek, aki azonban nem tudta kihasználni a második szettből hozott lélektani előnyt, és 6-4-re elbukta a döntő játszmát. Persze azért az orosznak sem volt könnyű lezárni a mérkőzést, de a negyedik meccslabdát azért már megcsinálta.

Kerber az Ausztrál Opent követően vesztette el a világelsőséget Serena Williamsszel szemben. Az idei mérlege a nem túl acélos 4-4. Kétszer kapott ki Kasatkinától, egyszer Elina Svitolinától, és egyszer Coco Vandeweghe-től.

És, ami talán még beszédesebb, nem tudott még legyőzni 50-en belüli játékost az idén.

Kerbernek megvoltak a maga esélyei Kasatkina ellen az első szettben. Volt összesen hat break labdája, melyek közül egyet sem tudott kihasználni.

A német következő versenye a vasárnap kezdődő dubai premiertorna lesz.

"Mindenek előtt újra rendben kell legyek, és jól kell éreznem magam" - mondta Kerber. "Az elmúlt napokban ugyanis nem voltam valami jól. Úgy gondolom, ez most a legfontosabb a számomra. Utána majd előre lehet tekinteni a jövő hétre is."

Williams nem játszik a héten Dohában. A ranglista-harmadik, Karolina Pliskova, aki 1,845 ponttal van Kerber mögött, jelenleg a negyeddöntőnél jár. A cseh a legjobb négybe jutásért szett és break-előnnyel vezetett a kínai Zhang ellen, amikor a meccsüket eső miatt félbeszakították. Dohában az idén kis túlzással több az eső, mint a tenisz...

Kasatkina egyébként időközben kiesett, Monica Puig verte őt meg, aki ezzel bejutott az elődöntőbe.

via