Három tuti meccs az AO első köréből

shadow

Attól a pillanattól kezdve, hogy megtörtént az Ausztrál Open egyes versenyeinek a sorsolása, lessük a táblákat és keressük azokat a mérkőzéseket, melyeknek, ezért vagy azért, különleges pikantériája lehet. Melyekről hacsak lehet, nem kellene lemaradni.

Íme három olyan férfimeccs, melyekről azt gondoljuk, rosszak semmiképp sem lehetnek. Sőt.

1. Denis Shapovalov - Stefanos Tsitsipas

Nem túlzás azt mondani, hogy 2017-ben Shapovalov berobbant az ATP mezőnyébe. Juan Martín del Potro, Rafael Nadal és Jo-Wilfried Tsonga ellen is sikerült meccset nyernie. Ma egyértelműen őt tartják a jövő egyik lehetséges nagy bajnokának.

Tsitsipas, aki még csak 19 éves, korábbi junior világelső, a 80. helyig jött előre a világranglistán annak köszönhetően, hogy negyeddöntőt játszott Dohában.

Pár év múlva már mindketten simán Top 10-esek lehetnek. Ha nem előbb.

2. Frances Tiafoe - Juan Martín del Potro

Tiafoe-ra, ha előbb nem is, akkor mindenképpen felfigyelt minden teniszrajongó, amikor komolyan megizzasztotta Roger Federert a US Openen. Az amerikai tehetség korábban már DelPónak is okozott kemény perceket, közel egy évvel ezelőtt, Acapulcóban.

A mérkőzés esélyese kétségtelenül az argentin, de oda kell tennie magát rendesen, korántsem mehet biztosra.

Watch Great Sportsmanship From Del Potro And Tiafoe At Acapulco 2017

Juan Martin del Potro wins the match, but there is a great moment of sportsmanship with Frances Tiafoe on Tuesday at the Abierto Mexicano Telcel. Watch what happened... Watch live tennis at tennistv.com. Photo: Abierto Mexicano

3. Tomas Berdych - Alex De Minaur

Az ausztrál De Minaur egy újabb 18 éves tehetség, aki ráadásul pont annyinak is néz ki. Szabadkártyát kapott a versenyre, de pontosabb, ha azt mondjuk, kivívta azt magának. Majd jött a múlt hét, amikor az elődöntőig menetelt Brisbane-ben, Milos Raonicot is legyőzve menet közben. Most pedig itt van Sydney, ahol már döntős úgy, hogy Feliciano Lópezt a negyeddöntőben, Benoit Paire-t pedig az elődöntőben verte.

Berdych tavaly kicsit hátracsúszott a világranglistán, úgyhogy alighanem meg akarja kezdeni a felzárkózást. Ám ehhez valószínűleg De Minaurnak is lesz egy-két szava.

A fiatal ausztrál Daniil Medvedevvel játssza majd a döntőt Sydney-ben.

de minaur

Fotó: Europress/AFP

via