Hosszabbítás Telejósda III. – végeredmény!

shadow

Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan 2018-ban is kísérletet teszünk arra, hogy megtippeljük: kik nyerik az év legfontosabb tornáit a teniszben. Sőt, idén még emeljük is a tétet, és nemcsak a férfi mezőny kapcsán vettük elő jósgömbjeinket, vetettünk Tarot-kártyát és használtuk atlantiszi, tisztánlátó képességeinket, de azt is megmondjuk, kik fogják uralni az évet a női mezőnyben. (Ha így folytatjuk, jövőre már az ötös lottó nyerőszámait is előre megmondjuk.)

Még mielőtt azonban megosztanánk a jóslatainkat az előttünk álló idényre, tartozunk azzal, hogy visszatekintsünk a 2017-es tippekre. Már csak azért is, mert tavaly valami nagyon megzavarta a jövőbe tekintő fényenergiákat, többségünk ugyanis nagyon csúnyán félrelőtt. De nem kell félni: megtisztított, feltöltött csakrákkal készülünk az előttünk álló idényre, hasonló kudarc nem fordulhat elő.

NAGY EUROSPORT/HOSSZABBÍTÁS TELEJÓSDA III. | Hosszabbítás

Amint azt ígértük, idén is vállalkozunk vakmerő és kevésbé vakmerő tippekre a 2017-es teniszévadot illetően. Ünnepi, harmadik kiadásunkban tenisz szakíróink, kommentátoraink ismét nekiveselkedtek a vaktippelésnek, és érzelmi vagy bármilyen más alapon megpróbálták megjósolni, mit hozhat számunkra 2017 a férfi teniszben.

Az Arany EZO-TV díj győztese: Szabó Gábor

Grand Slam: Murray, Nadal, Federer, Djokovic

Bold prediction: Most, hogy így ráhoztam a rontást négyükre, magabiztosan kijelentem, hogy a négy Grand Slamből kettőn is új bajnok lesz, a TOP 10-ben pedig legalább két, de inkább három új név lesz az év végén. Mármint olyanok, akik az év végén még nem voltak ott.

A boldog győztes szűkszavúan nyilatkozott.

Orbán Viktor

Na, ugye.

Legalább egy sikeres tippje volt: Köves Gábor

Grand Slam: Murray, Nadal, Murray, Djokovic

Bold prediction: Babos Tímea páros GS-bajnok lesz (nem túl bold, de nagyobbat nem merek mondani : ) )

Tökéletes bold predictionnel felért a dobogóra: Buzás Gábor

Grand Slam: Djokovic, Djokovic, Djokovic, Raonic

Bold prediction: Wawrinka GS-döntőt veszít :) mégpedig Párizsban

Djokovic vissza fog térni a trónra, besöpri az első három GS-címet. A US Opent meghagyja Raonicnak, de a szerb legalább két döntőben veri Murrayt.

A boldnál talán még boldabb, hogy Kuznetsova nyer egy slamet…

A labda ugyebár gömbölyű

A sikeres tippek sorát szívesen folytatnánk, már amennyiben lennének. Kárpótlásul mindenkinek megengedtük, hogy megmagyarázzák a bizonyítványt.

Szántó Petra

Grand Slam: Murray, Djokovic, Raonic, Thiem

Bold prediction: Az utolsó két Grand Slam-győztesem eléggé bold prediction, nem?

Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy szerintem idén megkezdődik a generációváltás a Grand Slam-bajnokok terén is, erre pedig Raonicot és Thiemet tartom legalkalmasabbnak. Ettől még persze én lennék a legboldogabb, ha Nadal és Federer nyerné a Garrost és Wimbledont, a generációváltás pedig csak 2018-ban kezdődne el.

A lányoknál érzésem szerint lesz egy (két?) új világelsőnk és új Grand Slam-bajnokunk, Sharapova pedig meglepően tök jó formában tér vissza.

"Igazából nem bánom, hogy nem az igazi tippjeim, hanem a wishful thinking jött be végül, jó volt ez az év így. Az viszont szomorú, hogy a GS-győztes tippjeim mind megsérültek vagy kipukkantak (ugye, Dominic?) az év második felére. Ebből is látszik, hogy amíg a női tenisz alapjáraton kiszámíthatatlan, a férfi teniszben egyre meghatározóbbak a félszezonos sérülés-sorozatok. Sokkal jobb érzés lett volna úgy telibe bukni ezt a tippsort, hogy ők közben egészségesek maradnak."

Kálmán László

Grand Slam: Murray, Djokovic, Del Potro, Wawrinka

Bold prediction: Sascha Zverev nyeri a Garrost

Úgy gondolom, összességében egy kiegyensúlyozott szezon lesz a 2017-es. Semmi dominancia.

Murray lendületből behúzza az AO-t, Djokovicot nem kell vernie, mert a szerb még nem pörög fel az év első GS-ére, és szokásától eltérően elég korán kikap.

Nole évek óta a világ legjobb salakosa. A Garros terhe lekerül róla, úgyhogy az idén simán nyer.

DelPónál végre minden összeáll Wimbledonban. Egészséges lesz, kellően fitt, kíméletlenül szórja az ászokat és a tenyeres nyerőit, a fonák nyesései pedig gyakorlatilag nem pattannak majd fel. A tőle megszokott hatalmas szívvel küzd, úgyhogy hengerelni fog. Nem lehet majd megverni.

Tudom, úgy lenne kerek Wawrinka története, ha idén Wimbledont is megcsinálná. Az élet azonban általában nem ilyen hollywoodi történet, a fű nem az ő borítása. A USO-re azonban megint klappol majd neki minden, és minden idők egyik legjobb GS-döntőjében, öt pokolian kemény szettben veri majd DelPót.

Ha bold, legyen bold. Bár a fene tudja, mennyire az… Zverevnek eddig a harmadik forduló a legjobbja GS-ekről, viszont elképesztő potenciál van benne, iszonyatos ütemben fejlődik, úgyhogy bármire képes lehet. Akár már az idén is.

"Nincs mit szépíteni, totál mellélőttem. Kereshetnék mentségeket a sérülésekben, de nem teszem. Ugyanis, ami tavaly történt, az ennél sokkal többről szól. Ismerjük a mondást, miszerint egy nagy bajnokot soha nem szabad leírni. A tanulság az, hogy kettőt még kevésbé…"

Csatári Flóra

Grand Slam: Murray, Murray, Djokovic, Raonic

Bold prediction: Kyrgios megtanul viselkedni, és büntetés nélkül zárja az évet

Sir Andynek az év első felére megmarad a 2016-os lendülete, ezzel be is húzza a karrier GS-et, Djokovic a tavalyi korai wimbledoni búcsút idén egy trófeával feledteti az All England Club gyepén, Raonic meg a US Openen csatlakozik végre a Grand Slam-győztesek táborához.

"Mondhatnám, hogy azért tudok én ennél jobban is tippelni, mondjuk, ha síugrásról van szó... Ez persze nem mentség. :D Tudom, hogy innen nézve bizarr mindaz, ami nekem a tavalyi év elején (még Svédországban ücsörögve) tök logikus vagy reális tippnek tűnt 2017-re. De csak nézzetek végig a többiek jóslatain!

Ezt most nem azért tanácsolom, hogy a magam becsületét mentsem mutatván, hogy a nálamnál sokkal bölcsebb és sokkal többet látott kollégáim se látták jönni azt, ami tavaly jött. A Fedal 2.0-át senki se láthatta jönni. És azért klassz, hogy ezt az év eleji tippjeink ilyen szépen rögzítették, mert végeredményében ez is csak hangsúlyozza azt, hogy mekkora dolog volt Federer és Nadal lélegzetelállító szezonja. Illetve azt is, hogy miért nem érdemes a Telejósdát használni fogadási útmutatóként, ez utóbbit érdemes megjegyezni 2018-ra is!"

A jó kifogás sosem rossz.