"Iszonyú nehéz lesz Djokovic ellen három szettet nyerni"

shadow

Mestere, Andre Agassi szerint az égvilágon semmi nem hiányzik Novak Djokovicból ahhoz, hogy az idén ismét, immáron hetedszer is megnyerje az Ausztrál Opent.

A korábbi világelső, hat hónap kihagyás után, a hét elején játszotta első idei tétmeccsét Melbourne-ben. Ő maga nyilatkozta azt a torna előtt, hogy a könyöke még nem 100%-os, ám ennek ellenére viszonylag simán jutott tovább az első két fordulóból. Igaz ugyan, hogy a második meccsén, Gael Monfils és a hőség is megnehezítette némiképp a dolgát. A francia el is vette tőle az első szettet, utána azonban már Nole volt az úr.

Agassi elég egyértelműen beszélt a sajtó képviselői előtt. Azt mondta, hogy Djokovic mindenképpen esélyese a tornának.

"Nem akarom titkolni, amit gondolok. Valakinek képesnek kellene lenni arra, hogy nyerjen három szettet ellene. Ezt azonban iszonyú nehéz megtenni."

Érdekes lesz megfigyelni, hogy a szerb mennyire lesz fitt, ahogy a torna majd halad előre. A Monfils elleni meccs körülményeit brutálisnak nevezte a szerb, persze nyilván senki sem szeret 40 fokban játszani. Az előrejelzések szerint egyébként most átmeneti enyhülés várható, a jövő hét második felében azonban egy újabb hőhullám érkezhet.

"Nem aggódom a regenerációját illetően" - folytatta Agassi. "Novak egészen kivételes fizikális adottságokkal rendelkezik. Hihetetlenül jól regenerálódik, ami egyrészt abból adódik, ahogy a teste össze van rakva, másrészt abból, amilyen hatékonyan használja, és persze abból is, amennyi munkát beletett a felkészülésbe. Ez az ember olyan szinten képes magát hajtani, hogy olyat én még nem is láttam."

Djokovic május óta dolgozik Agassival, és csapatához nemrégiben Radek Stepanek is csatlakozott. A télen az volt az egyik legfontosabb feladat, hogy változtassanak az adogatásán, annak érdekében, hogy csökkentsék a könyökére nehezedő nyomást.

Djokovic megújult szervával tért vissza a pályára | Hosszabbítás

Novak Djokovic pár napja - még ha nem is tétmeccsen - visszatért a pályára. A szerb felszabadultnak tűnt, előbb simán legyőzte Dominic Thiemet, majd a Tie Break Tens elnevezésű versenyen is a szokásos lazaságát mutatta. Az utóbbi fél év a kemény munkáról szólt a korábbi világelső számára.

"Ha sokáig nem játszol, akkor a visszatérés óriási kihívás. Az új szerva, a meccshiány, a minőségi ellenfelek ellen vívott csaták hiánya, mind-mind nagy teszt a számára. De Novak egyre jobb lesz, ahogy haladunk előre. A visszatérés nagyon nehéz. Még akkor is, ha meggyógyult a sérülésed, vagy már csak minimális kellemetlenséggel jár. Az izmaidnak ugyanis újra meg kell szokniuk a három-négy órás extrém igénybevételt."

"Ezért volt nagyon jó a Monfils elleni meccs. Mert, ha ebből könnyen rendbe jön, akkor a teste újra emlékezni fog az ilyen mértékű terhelésre."

Djokovic szombaton Albert Ramos-Vinolas ellen játszik majd a legjobb 16 közé kerülésért.

via